Re: dobropis z Německa-účtování
Ne, kllasicky jsme vystavovali vydanou fakturu, stalo se na konci roku, že se něco reklamovalo a přišel dobropis. to je OK.
Letos chtějí němci změnu.. abychom my, vůbec nefakturovali - VF, ale oni budou na základě evidence - kolik jsme my jim toho přeložili, vystavovat dobropis (což já taky moc nechápu) My dostaneme zaplaceno. to je OK.. ale já musím účtovat o výnosech. Protože ta služba se uskutečnila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 6. 2008 5:39
dobrý den, mám dotaz:
firma provádí služby - překladatelské - do zahraničí - Německo.
Doposud jsme vystavovali fakturu za službu, na konci roku, se provedlo jednorázové vyrovnání , tj. byl vystaven dobropis z Německé strany - za případné nedostatky..
Nyní chtějí postupovat takto:
na základě interní statistiky bude vystavovat přímo Německy odběratel dobropisy - tudíž nám budou hned platit.
Jak zaúčtovat tento jejich dobropis? Já potřebuji mít zaúčtovaný výnos za služby, tak budu účtovat na 602? a to znamená, že bych měla Přijatou fakturu- dobropis a zaúčtovaný na 602?
Nemáte někdo zkušenosti, je to takto možné?
Děkuji moc
Blanka