Re: PPM a práce?
Při čerpání PPM není možné pracovnici platit z prac. poměru, ze kterého je placena PPM. Mohla by ale pracovat např. na DPČ, ale musela by to být jiná práce.O čerpání dovolené na zotavenou po ukončení PPM musí požádat , žádá se písemně.V případě nejasnosti je domluva na nic.
Re: PPM a práce?
o čerpání dovolené po mat. dovolené musí zažádat písemně, takže (ve vlastním zájmu dodělejte - s patřičnými datumy), po čerpání dovolené by měla písemně požádat o čerpání rodič. dovolené (nejdéle do 3 let dítěte) - takže, pokud nemáte ani to, tak to dodělejte při jednom papírování
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 6. 2008 7:48
Dobrý den, prosím mzdové účetní o radu.
Odchází na mateřskou dovolenou pracovnice.. bude to mít zřejmě od 15.6. - její nadřízená jí prosí, jestli by nepracovala z domu, jetšě než se dítě narodí?
Mám dojem, že to ale nelze, PPM je nemocensá dávka.
Setkal se s tím někdo?
Mod děkuji za radu.
A ještě jeden dotaz..
po vyčerpání PPM, chce čerpat dovolenou, MUSÍ si požádat žádost a nebo jí mohu po ústní domluvě napsat, že čerpá dovolenou.
Jedná se mi o to, že jsem to takto udělala před 2 měsíci u jiné pracovnice.
Velké mzdy dělám od 1.2.2008 a s tímto si tedy moc jistá nejsem.
Děkuji moc
Blanka