Re: Rodičovský příspěvek + řádná dovolen
Ještě doplním, pokud chcete podrobněji, dejte si do vyhledavače, paní Jířka to tu mnohokrát vysvětlovala. U zaměstnavatele paní bude po MD vybírat dovolenou a následně požádá o rodičovskou dovolenou max. do 3 let věku dítěte. Od sociálky (ÚP) bude ihned po MD pobírast rodičák, k tomu vám přinese formulář, kde budete vyplňovat, do kdy měla MD.
Děkuji za odpověď.
Účetní program Money S3 mi ale nebere současně Rodič. příspěvek a ŘD. Nevíte prosím ja to příjde zadat do karty zaměstnance, tyto dvě dávky se kryjí a to program nebere... děkuji.
Já myslím, že si Jana plete rodičovský příspěvek s rodičovskou dovolenou. Program jí nenabízí zadání rodičovského příspěvku (protože jak i Vy píšete, to je státní dávka a se zaměstnavatelem a jeho programem nemá nic společného), ale zadání rodičovské dovolené. Pro Janu: samozřejmě, že nemůžete zadat zároveň rodičovskou dovolenou a řádnou dovolenou. Toto jsou názvy volna u zaměstnavatele a obě volna zároveň jaksi čerpat není možné. Zadáte nejprve řádnou dovolenou a po jejím vyčerpání rodičovskou dovolenou. Rodičovský příspěvek ona ale bude pobírat hned po mateřské dovolené, ten nesouvisí s tím, co zaměstnanec dělá nebo jaké čerpá volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 6. 2008 9:42
Zaměstnankyně požádala o čerpání řádné dovolené po ukončení MD. MD ji končí 10.6. Na ŘD má tedy nárok od 11.6.
Můj dotaz zní: bude čerpat najednou ŘD i rodičovský příspěvek? A jak je to s odvody na ZP a SP? Děkuji za radu.