Exekuce na 1/5 nemovitosti

• (neregistrovaný)

3. 6. 2008 15:00

Jsem na mrtvici a tak se Vám musím svěřit. Z pozůstalosti jsem zdědil 1/5 rod.domku. Teď už to bylo všechno vyřízené a chystali jsme se dům prodat. Dnes jsem zjistil na katastru, že na domě je omezení vlastnického práva a to nařízení exekuce - týká se to pouze jednoho z nás. Ten dotyčný je zastupován právníkem, který mi řekl, že když ho ostatní zplnomocní tak vyříí záležitost s exekutorem a nemovitost se prodá. Nemám s tím žádné zkušenosti a celkem tomu právníkovi moc nedůvěřuji. Mám dojem, že nás chce trochu odrbat. Chystám se poradit ještě s dalším, ale přece jen bych uvítal Váš názor. Na katastru mi řekli, že s nemovitostí se nedá disponovat dokud na tom bude exekuce. Právník tvrdí, že to dojedná s exekutorem a nemovitost se prodá.
    Přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2008 8:30

L. (neregistrovaný)

Re: exekuce na 1/5 nemovitosti
      Pokud mu nedůvěřujete jděte pro radu k jinému odborníkovi jde přeci o Váš majetek a posléze o nějaké finance, to bych nepodcenila. A zkuste zjistit kdo vyžizuje exekuci, kontaktovat dotyčného a jednat třeba se dohodnete na prodeji s tím, že smluvně hned z peněz z prodeje uhradíte exekuci.

• 4. 6. 2008 8:55

právník (neregistrovaný)

Pokud je exekuce uvalena na 1/5 nemovitosti, půjde "do dražby" právě jen ta 1/5 a tak malý podíl nikdo "cizí" nekoupí; takže doporučuji jednat s exekutorem o podeji-koupi toho exekuovaného podílu některému z vás ostatních spoluvlastníků za rozumnou cenu. Exekutor bude pouštět hrůzu, chtít enormní sumu a bude vám předestírat hrůznou budoucnost, ale berte ho s nadhledem - chce si vydělat svoji odměnu (co nejvyšší) a nic jiného ho nezajímá...

• 4. 6. 2008 10:28

Jarda (neregistrovaný)

Děkuji. Zítra mám schůzku s právníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).