Re: exekuce na 1/5 nemovitosti
Pokud mu nedůvěřujete jděte pro radu k jinému odborníkovi jde přeci o Váš majetek a posléze o nějaké finance, to bych nepodcenila. A zkuste zjistit kdo vyžizuje exekuci, kontaktovat dotyčného a jednat třeba se dohodnete na prodeji s tím, že smluvně hned z peněz z prodeje uhradíte exekuci.
Re: exekuce na 1/5 nemovitosti
Pokud je exekuce uvalena na 1/5 nemovitosti, půjde "do dražby" právě jen ta 1/5 a tak malý podíl nikdo "cizí" nekoupí; takže doporučuji jednat s exekutorem o podeji-koupi toho exekuovaného podílu některému z vás ostatních spoluvlastníků za rozumnou cenu. Exekutor bude pouštět hrůzu, chtít enormní sumu a bude vám předestírat hrůznou budoucnost, ale berte ho s nadhledem - chce si vydělat svoji odměnu (co nejvyšší) a nic jiného ho nezajímá...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 6. 2008 15:00
Jsem na mrtvici a tak se Vám musím svěřit. Z pozůstalosti jsem zdědil 1/5 rod.domku. Teď už to bylo všechno vyřízené a chystali jsme se dům prodat. Dnes jsem zjistil na katastru, že na domě je omezení vlastnického práva a to nařízení exekuce - týká se to pouze jednoho z nás. Ten dotyčný je zastupován právníkem, který mi řekl, že když ho ostatní zplnomocní tak vyříí záležitost s exekutorem a nemovitost se prodá. Nemám s tím žádné zkušenosti a celkem tomu právníkovi moc nedůvěřuji. Mám dojem, že nás chce trochu odrbat. Chystám se poradit ještě s dalším, ale přece jen bych uvítal Váš názor. Na katastru mi řekli, že s nemovitostí se nedá disponovat dokud na tom bude exekuce. Právník tvrdí, že to dojedná s exekutorem a nemovitost se prodá.
Přeji hezký den