Re: služební cesta- přestávky
Pokud není řidič z povolání tak nemusíte, protože cesta v autě není výkon práce.
Nesmysl, pokud cesta spadá do jeho pracovní doby, je výkonem práce (taky ho snad platíte, ne?) a přestávka na "oběd" - stačí přečíst zákoník práce, § 88 a zjistila byste, že zaměstnavatel je POVINEN poskytnout po 6 hodinách nepřetržité práce přestávku na jídlo a oddech ...
To už je demagogie, tady jde přece o to, že když byl 13 hodin na obchodním jednání, že 0,5 hod. bude mít vykázáno jako přestávku, čili nebude mít placeno. A rozdíl tam být nemůže, buď je to výkon práce, nebo není. A ve svátek já mám přestávku celý den, vy ne ?
Však to píšu. Nazvala jsem to odečtením, ale v podstatě jde pořád o to stejné. Pokud má nařízenou přestávku např. mezi 11 a 11.30 a v té době cestoval, tento čas bych neplatila. Zjednodušeně řečeno - v rámci celé pracovní doby bych přestávky brala jako dobu neplacenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 6. 2008 8:08
prosím, pokud jede zaměstnanec na obchodní jednání - 13hod., musí dělat přestávku na oběd?