Prodej os. auta v majetku po ukon.leas.

• (neregistrovaný)

4. 6. 2008 12:53

Ráda bych se zeptala, zda po ukončení leasingu, můžu auto vyřadit z majetku do osobního vlastnictví, abych ho při prodeji mohla zdanit dle par. 10 a ne v par. 7. Ušetřila bych na sociálním a zdravotním. Ale teď mě zase napadá, že uplatňuji výdaje % tudíž v 7 by to bylo lepší, protože když to dám do par. 10 tak nemám žádné náklady a zdaním celou částku z prodeje. Nejsem plátce DPH a vedu DE. Poradíte mi někdo. Pokud ho prodám po 5 letech( ode dne nákupu), tak asi nemusím platit nic, přestože jsem si ho dávala do nákladů. Mám pravdu? Nebo je to až po 5 letech od vyřazení z majetku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2008 19:31

anonym (neregistrovaný)

Re: Prodej os. auta v majetku po ukon.le
      Bez zdanění lze prodat až po 5-ti letech od data vyřazení. Co se týká výhodnosti zdanění dle § 7 nebo 10, to si musíte propočítat, kolik zaplatíte celkem na dani a na SZ a ZP. Pak sama rozhodnete, co pro vás bude výhodnější.

• 5. 6. 2008 9:12

sara (neregistrovaný)

A ještě bych se ráda ujistila v jedné věci. Když budu chtít příjem z prodeje zdaňovat podle par. 10 tak musím před prodejem auto přepsat na svoje r.č.? Mám ho nyní na IČO. Nebo ho jen fiktivně nějak vyřadím z majetku?

• 5. 6. 2008 10:18

anonym (neregistrovaný)

Ne, nic takového dělat nemusíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).