Re: Výkaz práce
pokud jste MÚ, tak byste měla požadovat již zpracované docházky od nadřízeného zaměstnance - Vy přece nevíte, jak ten dotyčný pracoval - to, že má odpíchuto "od - do", ještě neznamená, že celou dobu bude mít zaplacenou (může přijet dříve do práce, může čekat na spojení domů, §§ apod. ), kolik mu chce dát vedoucí prémií apod.
pokud se mi něco na podepsané docházce nezdá, tak řeším s dotyčným vedoucím, který je za to odpovědný a snažíme se dobrat výsledku - samozřejmě s ohledem na zákony apod.
Re: Výkaz práce
jsme VO, vysoká škola, výkazy si vyplňují ručně a považují to za naprosto zbytečnou činnost, a proto jsem se zajímala nakolik jsou ty výkazy třeba pro případnou kontrolu důkežité, tady fungují jako evidence docházky. Myslím si totiž, jak jste psala, že by to mělo sedět, ale vůbec se mi nechce pouštět se do jejich "vychovávání" - jednak paní přede mnou to neřešila a pak, abych nebyla to "nové koště" třeba zbytečně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 6. 2008 7:18
Dobré ráno. Prosím Vás co děláte, když Vám zaměstnanci dají špatně vyplněný výkaz práce. Za květen tam "každý druhý" vyplňuje, že 1.+ 8.5 pracovali, ale samozřejmě nepracovali. Děláme od Po - Pá. Můžu to opravit já, nebo jim to vracet k opravě (jsem tu nová, takže určitě budou ze mě nadšeni ) A je třeba ten výkaz doplňovat součtem hodin ? Jak to praktikujete ?