Potvrz.o př.-sdělení konce PP zam.

• (neregistrovaný)

5. 6. 2008 9:22

Zaměstnanec mi přinesl k vyplnění formulář o příjmu kvůli půjčce, na formuláři je uvedeno "zaměstnavatel se zavazuje bance podat zprávu, bude-li pracovní poměr rozvázán...", musím toto vyplňovat? Může to vůbec banka požadovat, je to vůbec v souladu se zákonem?
    To musím u všech zaměstnanců hlídat, jestli jsem jim nevyplňovala někdy formulář? Už se mi stalo, že zaměstnanec žádal postupně u několika bank, dokud mu půjčku nedali. Vůbec se mi to nelíbí.

Ráda bych vyhověla zaměstnanci, jsem osočována z neochoty a přesvědčována, že vlastně o nic nejde, ale toto se mi podepisovat vůbec nechce.
    Děkuji za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2008 9:34

baba (neregistrovaný)

Re: Potvrz.o př.-sdělení konce PP zam.
      Ne, to bych nikdy nepodepsala, toto opravdu není vaše povinnost. Máme rozsáhlé zkušenosti s naším bývalým pracovníkem, který taky neplatil půjčky. Banka to zkouší, ale vaše povinnost to v žádném případě není, pouze pokud něco takového by žádal soud. Jinak nikdo. Opravdu to nepodepisujte.

• 5. 6. 2008 10:23

xy5 (neregistrovaný)

tak tuto větu s klidným srdcem škrtněte (a ještě i jiné věty, které nechcete potvrzovat)
      také nechápu, co to má znamenat - to samé, když chtějí potvrdit hrubou mzdu bez SP, ZP (což je také nesmysl - buď chtějí hrubou nebo čistou)
      běžně škrtám, co nechci vyplnit (je to i v rozporu se zákony, pokud bych vyplnila) a nemohou mít námitky

• 5. 6. 2008 11:31

mmm (neregistrovaný)

banky to zkouší.....mzdová není zaměstnavatel...když se majitel rozhodne .-) ať se zaváýže.......já škrtám

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).