Re: sleva na děti před rozvodem
stav faktický je nadřazen i tomu,zda děti měly či neměly trvalé bydliště....při uplatnění slevy u vás jste měla donést i potvrzení v té době ještě manžela,že on neuplatňuje...přehazování je celkem běžné - ale to potvrzení je vždy třeba....on bude muset vrátit - protože neinformoval o změně skutečnosti..odpovědnost je vždy na poplatníkovi
jenže chyba je jak u Vás, tak u manžela, protože jste neinformovali ve MÚ o změnách
pokud jste byli manželé - tak to záleží na Vaší dohodě, kdo bude uplatňovat, ten, kdo uplatňuje musí doložit od zam-tele toho druhého, že on neuplatňuje, takže pokud Vy jste si uplatnila od února, tak jste měla doložit potvrzením od jeho zam-tele, že v té době už manžel nepobíral (v té době jste ještě nebyli rozvedení, takže Vám nebyly děti svěřeny do péče)
takže já bych to jednoznačně neviděla - Vy jste také dle zákona nepostupovala
vy jako matka jste uplatnila a chybu udělala vaše mzdová - měla chtít potvrzení....otec měl ovšem nahlásit,že nežijete ve společné domácnosti....mám ale dojem,že potrestají otce....bohužel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 6. 2008 11:02
V lednu 2007 jsem odešla ze spol. domáctnosti s dětma od manžela, do péče mi byly děti svěřeny v červnu 2007, manžel platí výživné. V daňovém přiznámí za r.2007 jsem si uplatnila za 11 měsíců slevu na děti. Nyní bývalý manžel zjistil, že mu v jeho zaměstnání slevu uplatňovali každý měsíc. Kdo má na slevu nárok ? Myslím, že já, protože děti nežili s manželem ve spol. domáctnosti. Nyní po něm zaměstnavatel žádá vrácení uplat. slevy a on se tomu brání.