Re: Vyúčtování DPFO ze Závislé činnosti
Do sl.2 v části I. uvedete daň po slevě , to je ve vašem případě
nula , ve sl.3 také nula a ve sl.5b) uvedete bonus 260.Je to tedy částka, která Vám chyběla na výoplatu bonusu. Kdyby Vám vyšla nějakí zálohová daň k odvodu, snížila byste odvod o bonus, ale protože nemáte co snížit, bonus nárokujete na FÚ.
Re: Vyúčtování DPFO ze Závislé činnosti
Žádá se již měsíčně na jejich formuláři. Teď ve Vyúčtování nevím, jestli to sami vrátí nebo se musí žádat, já bych radši požádala nebo se může převést na zaplacení jiných daní- domluvte se s FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 6. 2008 12:26
Zaměstnanec pobíral loni minimální mzdu 8.000,-Kč,do toho byl 2xnemocný,(nemocenskou pobíral od OSSZ),
uplatňuje slevu na dani (600,-),má jedno dítě,na které uplatňuje daňové zvýhodnění (500,-).Vyjde mi daň před slevou 840,-Kč
slevy celkem 840,-Kč (t.j.600 zaměstnanec,240,- Kč na dítě) a daň.bonus 260,-Kč. Je to tak dobře? A ve kterých sloupcích ve vyúčtování se mi objeví tyto částky?
Ve sloupci 1 a 2 nebude nic?
Napsala bych do sloupce 5b částky vypl.daň.bonusu a to mi pak vyúčtování vyjde jako přeplatek.
Pořád v tom tápu a moc tomu asi nerozumím,jestli to mám špatně.
Prosím poraďte s tím vyúčtováním,než z toho zblbnu úplně.
moc děkuji