Re: Babička mně chce darovat peníze-pora
Téééda, vy máte hodnou babičku!!! Já jsem před lety dostala k ukončení VŠ zlatej řetízek a kytičku... Nic ve zlém, budiž vám to přáno a gratuluju k ukončení školy.
Zákonnou úpravu z hlavy nevím a nemám čas to studovat, ale vše potřebné najdete v tomto zákoně http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trojdan/
Re: Babička mně chce darovat peníze-pora
Mám dojem, že by se měla platit darovací daň, ale nevím, zda to platí i pro darování mezi blízkými příbuznými. Každopádně taky se mně zdá zbytečné psát o tom nějakou smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2008 14:13
Ahoj, babička mně chce dát vzhledem k úspěšnému ukončení vysoké školy a jelikož řeším bydlení dar 300 tisíc korun.
Už jsme domluveni, že spolu sepíšeme nějakou darovací smlouvu.
Musí se to pak hlásit někam na finančák? a je to nějak finančně omezeno? kdyby mě chtěla dát čistě teoreticky milion. Předpokládám, že daň se z toho žádná neodvádí, tak snad to nemusím nějak hlásit? nerad bych v budoucnu řešil nějaký problém.
Jsme domluveni, že mně to převede ze spořitelny na můj účet.
Moc děkuji za poskytnuté informace. Libor