Inventarizace účtů + vnitr.směrnice

• (neregistrovaný)

5. 6. 2008 14:35

Přišla kontrola z FÚ na 3 roky zpětně. Účetní,která zde byla přede mnou 7 let nedokládala žádné inventarizace účtů, hlavní knihu ani žádný předpis podle čeho a jak se co v s.r.o. účtuje. Dostala jsem varování ať to urychleně napravíme nebo dostaneme velkou pokutu. Jednatel mě požádal ať zpětně spravím a překontroluju účetnictví za 10 let. Teď to dávám s kolegyní do pořádku ale začínám se v tom ztrácet. Stačí když zkontrolujeme a spravíme účtování na účtech skupiny tř. 3. Já nejsem až tak zkušená účetní, v předchozí malinké firmičce si daně a kontroly osobně řešil jednatel.
    Co všechno musím doložit k inventarizaci účtů? Pokud by se někdo našel kdo by mi poskytl nějaký mustr na vypracování vnitr.směrnice byla bych všem za každou pomoc velmi vděčná. Jsme s.r.o. o 20 zaměstnancích, účtujeme způsobem B.
    Díky moc všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2008 15:07

mmm (neregistrovaný)

Re: Inventarizace účtů + vnitr.směrnice
      dokládám a dělám si inventarizace všech položek,které se objevují v rozvaze ke dni 31.12.....tzn.vč.výpisu skladů i když máte B...to co je na účtech5-6 je ve výsledovce - předpokládám,že vše se dá vyjet z počítače...a na netu určitě najdete vnitropodnikové směrnice...jinak zákon o účetnictví toto řeší

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).