Re: Nárok na PPM - dosavadní zaměst. v A
Musela by mít pojištění , získaného ze zaměstnání v posledních 2 letech v délce alespoň 270 kal.dnů, takže to nebude její případ.
Od narození dítěte si požádá o poskytnutí rodičovského příspěvku (dávka státní soc.podpory)- spadá pod ÚP a bude pobírat 7600,- Kč měs.
Píše,že v Anglii není nemoc.pojištěna.
píšete že pracuje tudíž se asi nějak podílí na soc. pojištění v GB, nejprve bych začala na úřadech tam a zjistila jaké mám nároky.Tady si myslím,že připadá varianta jen po narození dítěte - rodič.příspěvek.I když nic nedáte za návštevu ČSSZ možná tam bude něco po čem se bude dát sáhnout když je to EU.
Jelikož jsem byla v zahraničí domnívám se, že slečna bude mít cestovní pojištění a zdravotní pojištení j eodhlášena jako že je v cizině pokud je více jak půl roku mim republiku, popř. až se vrátí doplatí.To o čem se bavíme nemá se zdravotním nic společného.Ona musí být účastna soc. pojištení ze zaměstnání a to tady určitě nebyla.
Děkuji, za vaše rady a názory. Vše ji přetlumočím. Zkusíme zjistit, zda nemá na něco nárok v GB, ale chce se určitě vrátit sem, takže případně požádá po narození dítětě o RP. Jen by mě ještě zajmalo, když se vrátí třeba už teď v červenci, kdo za ni bude platit SP a ZP. Ona sama nebo se může přihlásit na ÚP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 6. 2008 10:48
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, jestli se dá nějak vyřešit tato situace? Mám kamarádku, která poslední 3 roky pracuje v Anglii a není zde účastna nemocenského pojištění. Nyní otěhotněla a chce se vrátit zpět do republiky. Je nějaká možnost, jak dosáhnout na výplatu PPM? Má se nechat někde zaměstnant? Jak dlouho by muselo zaměstnání trvat a jaký by měl být cca plat? Nebo nevíte prosím někdo jak se takovéto situace nejlépe řeší, aby kamarádka nezůstala úplně bez prostředků? Děkuji moc všem za pomoc.