Re: pracovní úraz
abyste to měla jako pracovní úraz, musíte mít sepasný záznam o PÚ - musela jste ho sepsat se svým nadřízeným nebo někým, kdo je tím pověřený v práci
budete pobírat nemocenské dávky (z OSSZ, protože jste pravděpodobně malá organizace)
věřím, že zaměstnavatel platí zákonné pojištění - to potom bude muset vyplnit tiskopisy a peníze za odškodnění by Vám měly přijít přímo z pojišťovny (pochybuji, že Vám to dá zaměstnavatel do výplaty přímo a pak si bude refundovat u poj.)
pokud bude odškodnění vyšší než 5000Kč/HM/měs., bude sražena zálohová daň a Vy budete povinna podat daň.př. na FÚ po skončení r. 2008
Re: pracovní úraz
Ze všeho nejdřív byste měla mít sepsaný záznam o úrazu, ten je nejdůležitější. Na neschopence lékař musí vyznačit, že šlo o pracovní úraz. Nemocenskou vám bude vyplácet sociálka jako běžnou PN. Po skončení prac.neschopnosti zašle zaměstnavatel vypočítanou vaši ztrátu na výdělku pojišťovně a ta vám pak vyplatí náhradu za ztrátu na výdělku. Schovávejte si veškeré účtenky za léčení, nechte si je potom taky proplatit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 6. 2008 11:16
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat měla jsem pracovní úraz a nevím jak to teď bude probíhat na co všechno mám nárok a kdo mě bude vyplácet nemocenskou. Jestli zaměstnavatel nebo sociálka. Jsem u soukromého podnikatele jako prodavčka (jediná). A pracovní úraz se mi stal, že mi upadlo závaží na nohu.
Díky za odpověď