Zkušební doba

• (neregistrovaný)

6. 6. 2008 11:33

Budeme mít zaměstnané studenty v pracovním poměru s klasickou pracovní smlouvou od 1. 7. do 31. 7. Chceme jim i tak dát zkušební dobu. Kdy by končila měsíční zkušební doba ? Jak je to s počítáním času v tomto případě ? vešla by se do tohoto pracovního poměru měsíční zkušební doba ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2008 11:40

Jiřka (neregistrovaný)

Re: zkušební doba
      Zkušební doba je maximálně 3 měsíce. Vy uzavíráte pracovní poměr na 1 měsíc a 1 měsíc dáte zkušební dobu. Po celou dobu tak vlastně budou ve zkušební době.

• 6. 6. 2008 11:43

Alice (neregistrovaný)

To sice budou, ale kdyby tam nebyla a nebyli by jsme spokojeni museli by skončit až po tom měsíci. Ale mi jde o počítání času, jestli se ten měsíc do toho vleze Jestli ta zkušební doba by se nemusela počítat do 1 následujícího měsíce, což by byla blbost, když 31 končí smlouva. Nebo teď mne napadlo, jestli můžu dát zkušební dobu třeba 20 kalendářních dnů.

• 6. 6. 2008 11:53

Jiřka (neregistrovaný)

Je sice pravda, že datum se má shodovat, takže když napíšete zkušební doba měsíc a nástup je 1.7., tak by normálně zkušební doba končila 1.8. Ale to je fakt nesmysl, když samotný pracovní poměr je vymezen na dobu určitou do 31.7. Tak tam nedávejte formulaci měsic, ale napište, že zkušební doba je od 1.7. do 31.7. a je to (já myslím, že takto přesně vymezit období zkušební doby lze). Zkušební doba nesmí být delší než 3 měsíce po sobě jdoucí od vzniku prac. poměru, to znamená, že může být i kratší, třeba pár dní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).