Exekuce

• (neregistrovaný)

6. 6. 2008 14:46

dobrý den, obdrželi jsme exekuci na zaměstnance - je to dlužné pojistné a penále, které dluží zdravotní pojišťovně. Penále je ale vyčísleno pouze k datu 1.1.2007
    zaměstnanci již bylo vše sraženo a já teď nevím jakou částku mu mám srazit za penále od 2.1.2007 do ? to vlastně také nevím.
    Obracela jsem se písemně na exekutora, ale zatím mi vůbec neodpověděl. Jak se postupuje v takovémto případě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2008 14:55

Anna (neregistrovaný)

Re: exekuce
      A jak je to dlouho? Nějakou dobu bych počkala, zatím bych výši penále odhadla a něco bych srazila a zatím neposílala. Mám dobrou zkušenost s e-mailovou korespondencí, na to zareagují obvykle mnohem rychleji než na papírový dopis.

A ještě mě napadá - nám se teď stala taková poměrně kuriózní věc: Měli jsme tu už delší dobu sraženou celou exekuci a pořád nešlo nabytí právní moci. Exekutor nereagoval na dopisy ani na maily, nemohli jsme se k němu ani dovolat. Až nás napadlo zadat jeho jméno do vyhledávače a ejhle - zjistili jsme, že ten dotyčný už exekutorem není. Měl nějaký malér a vyloučili ho z komory. A vyšlo najevo, že vlastně s takovou situací nikdo nepočítal, a že ti oprávnění si mají sami hledat jiného exekutora... Tak jestli ten váš exekutor není tentýž...

• 6. 6. 2008 15:07

xy5 (neregistrovaný)

To nemyslíte vážně? A kam se poděly peníze,které už exekutor obdržel - to budou muset ještě jednou dlužníci platit? Já už bych se snad nedivila ani tomu, kdyby se jim to muselo srážet třeba ještě znova, protože ten exekutor to někde zašantročil.

• 6. 6. 2008 15:13

Anna (neregistrovaný)

No to fakt nevím. A asi to neví nikdo - mrkněte se na stránky jejich komory, jestli vás to zajímá: http://www.ekcr.cz/aktuality.php?skupina=2&rok=2007&id=186

• 6. 6. 2008 15:30

xy5 (neregistrovaný)

dík za informaci - určitě se podívám - také srážím zam-cům pro několik exekutorů (tak se hrozím už dopředu)

• 6. 6. 2008 15:47

Jiřka (neregistrovaný)

Tak já teď mám případ, kdy při nástupu zaměstnance jsem z jeho "zápočťáku" zjistila, že má 4 exekuce, ale je tam jen ex, čj, není tam uveden věřitel, zda přednostní či nepřednostní, nic. Nakonec jsem u bývalého zaměstnavatele telefonicky zjistila, o kterého věřitele jde, ale co já s ním? Je tam uveden exekutor a taky jsem zjistila, že byl odvolán (jde o Znojmo).Dovolala jsem se jeho nástupci a ten potvrdil, že exekuce po tom původním nepřevzal a že věřitelé měli sami požádat o změnu. Ale já jsem povinna mu to deponovat. Zjistila jsem, který soud o tom rozhodoval a na tom soudě mně také potvrdili, že mám srážet a deponovat a na soud napsat žádost o co mně jde a oni se nějak vyjádří. Zapomněla jsem napsat, že přetržka mezi zaměstnáními je rok a mezi tím byl nějakou dobu na ÚP a pak nikde. Zaměstnanec sám mně na to řekl, že nárok už je propadlý, což samozřejmě nemůžu brát a musím zatím zadržovat. No řekněte, proč se má účetní takto otravovat a pátrat?

• 6. 6. 2008 16:08

hana (neregistrovaný)

Tak to u nás má nastoupit zam. se spoustou exekucí. Když jsem mu řekla, že je to složité a že by se lehko mohla udělat chyba, tak mi odpověděl, že to ví a že pak to má na triku účetní...... už se na něj tedy moooc těším :-/
      Těch exekucí je poslední dobou nějak moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).