Re: exekuce
A jak je to dlouho? Nějakou dobu bych počkala, zatím bych výši penále odhadla a něco bych srazila a zatím neposílala. Mám dobrou zkušenost s e-mailovou korespondencí, na to zareagují obvykle mnohem rychleji než na papírový dopis.
A ještě mě napadá - nám se teď stala taková poměrně kuriózní věc: Měli jsme tu už delší dobu sraženou celou exekuci a pořád nešlo nabytí právní moci. Exekutor nereagoval na dopisy ani na maily, nemohli jsme se k němu ani dovolat. Až nás napadlo zadat jeho jméno do vyhledávače a ejhle - zjistili jsme, že ten dotyčný už exekutorem není. Měl nějaký malér a vyloučili ho z komory. A vyšlo najevo, že vlastně s takovou situací nikdo nepočítal, a že ti oprávnění si mají sami hledat jiného exekutora... Tak jestli ten váš exekutor není tentýž...
No to fakt nevím. A asi to neví nikdo - mrkněte se na stránky jejich komory, jestli vás to zajímá: http://www.ekcr.cz/aktuality.php?skupina=2&rok=2007&id=186
Tak já teď mám případ, kdy při nástupu zaměstnance jsem z jeho "zápočťáku" zjistila, že má 4 exekuce, ale je tam jen ex, čj, není tam uveden věřitel, zda přednostní či nepřednostní, nic. Nakonec jsem u bývalého zaměstnavatele telefonicky zjistila, o kterého věřitele jde, ale co já s ním? Je tam uveden exekutor a taky jsem zjistila, že byl odvolán (jde o Znojmo).Dovolala jsem se jeho nástupci a ten potvrdil, že exekuce po tom původním nepřevzal a že věřitelé měli sami požádat o změnu. Ale já jsem povinna mu to deponovat. Zjistila jsem, který soud o tom rozhodoval a na tom soudě mně také potvrdili, že mám srážet a deponovat a na soud napsat žádost o co mně jde a oni se nějak vyjádří. Zapomněla jsem napsat, že přetržka mezi zaměstnáními je rok a mezi tím byl nějakou dobu na ÚP a pak nikde. Zaměstnanec sám mně na to řekl, že nárok už je propadlý, což samozřejmě nemůžu brát a musím zatím zadržovat. No řekněte, proč se má účetní takto otravovat a pátrat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 6. 2008 14:46
dobrý den, obdrželi jsme exekuci na zaměstnance - je to dlužné pojistné a penále, které dluží zdravotní pojišťovně. Penále je ale vyčísleno pouze k datu 1.1.2007
zaměstnanci již bylo vše sraženo a já teď nevím jakou částku mu mám srazit za penále od 2.1.2007 do ? to vlastně také nevím.
Obracela jsem se písemně na exekutora, ale zatím mi vůbec neodpověděl. Jak se postupuje v takovémto případě?