Re: silniční dan
je to podle zdvihového objemu - takže pokud je to osobní auto 1200 pak patří do druhého řádku - tzn. 1800 kč/rok , rozdělíte to podle záloh během roku
Zákon o silniční dani - §6
do 800 cm3 1 200 Kč
nad 800 cm3 do 1250 cm3 1 800 Kč
nad 1250 cm3 do 1500 cm3 2 400 Kč
nad 1500 cm3 do 2000 cm3 3 000 Kč
nad 2000 cm3 do 3000 cm3 3 600 Kč
nad 3000 cm3 4 200 Kč
Nemůže platit nikdo jiný, než ten, co je zapsán jako držitel v TP. Je jedno, kdo auto používá. Pokud jedna firma pronajme auto druhé firmě k podnikání, pak nájemce žádnou SD neplatí, protože není zapsána v TP, ale SD hradí držitel auta. Povinnost vzniká tedy 1. firmě jako pronajímateli.
Pokud by se jednalo o FO, auto by využívala manželka k podnikání a v TP byl zapsán manžel, pak přiznání k SD musí podávat a uhradit SD manžel. Manželka si ale může uplatnit zaplacenou SD v DE.
pokud jsem tedy OSVČ a jsem zároven majitelem auta a
>platím řádně silniční dan a nyní jsem založila s.r.o. a
>chci to samé auto používat v s.r.o. tak tedy platím SD
>ještě v s.r.o. znovu na to samé auto? děkuji
V tom případě platíte silniční daň v rámci podnikání jako OSVČ. V s.r.o. už silniční daň za toto vozidlo neplatíte. Prostě za jedno vozidlo se platí silniční daň jednom jednou.
I kdybyste jedno vozidlo používali třeba v deseti společnostech silniční daň za jedno auto se platí pouze jednou.
Hezký den přeje
bubu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 6. 2008 19:58
dobrý večer, nevíte, kolik zaplatím zálohy na silniční daň u fabie 1,2? a nechají se na netu najít sazby ?děkuji