Pr. smlouva na dobu určitou.

• (neregistrovaný)

8. 6. 2008 20:45

Jsem v pr. poměru na dobu určitou - jako záskok za mateřskou dovolenou. Pokud se zaměstnankyně bude chtít vrátit dříve než za 3 roky, za jakých podmínek se mi ukončí pr. poměr? Může zaměstnavatel dát přednos mě před touto pracovnicí? Může jí dát zaměstnavatel výpověď, pokud by si vybral mne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 6. 2008 20:53

J (neregistrovaný)

Re: Pr. smlouva na dobu určitou.
      Záleží na tom, jak je formulována doba určitá. Zda máte napsáno, že pracovní poměr je na dobu do... nebo zda je napsáno prac.poměr je na dobu mateřské dovolené paní XY. Pokud je do...tak prac. poměr končí tímto dnem, pokud je na jméno, tak končíte při jejím návratu.

• 8. 6. 2008 21:01

Eva (neregistrovaný)

>>Jsem v pr. poměru na dobu určitou - jako záskok za
      >>mateřskou dovolenou. Může zaměstnavatel dát přednost mé osobě před touto zam.XY? A za jakých podmínek? Děkuji.

• 8. 6. 2008 21:00

Jiřka (neregistrovaný)

Jestliže máte pracovní smlouvě smluvenou dobu určitou slovy napr. "po dobu mateřské nebo rodičovské dovolené paní xy", pak prostě Váš pracovní poměr končí den před přede dnem jejího návratu z rodičovské. Zaměstnavatel jí nemusí umožnit návrat do práce dříve než uplyne doba, o kterou požádala. Pokud jí to ale umožní, tak jí tím skončí rodičovská dovolená a Vám tím pádem skončí pracovní poměr. Samozřejmě že Vás o tom musí zaměstnavatel vyrozumět, může to být i ze dne na den. Pokud Vám pracovní poměr prodlouží nebo dá na dobu neurčitou, tak jí by mohl dát vypověď pro nadbytečnost (až po uplynutí její rodičovské dovolené). To by ovšem pro něj znamenalo ještě ji 2 měsíce zaměstnávat (po dobu její výpovědní lhůty) a pak jí vyplatit 3měsíční odstupné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).