Re: kde najdu v zákoně,že máme nárok na
Děkuji,to jsem si tady pro přečtení příspěvků a vašich doporučení našla:) a právě jsem dala ještě jeden dotaz výše,jestli to chápu dobře,že tedy mohu napsat ten úrok 3,5% plus 7%,tudíž 10,5% z celkové částky nesplacené faktury................a právě pak se ptám,jakým způsobem? Zda vystavit samostatnou fakturu nebo poslat pouze dopis s upomínkou a v případě nesplacení do dvou dnů,že nárokujeme tento úroK?
Děkuji moc za pomoc
Re: kde najdu v zákoně,že máme nárok na
Ty procenta jsem tedy nepochopil, kde jste k nim došla,ale lze to řešit:
1. písemnou výzvou k úhradě dlužné částky a uvést dodatečnou lhůtu ke splněnízávazku s tím, že pokud bude uhrazeno nebudete požadovat úrok z prodlení ze zákona
2. pokud splní, nebudete po něm úrok chtít
3. pokud nesplní vystavíte FA s vypočítaným úrokem a zašlete
4. nebo můžete hned vypočítat úrok, vystavit FA a poslat mu ji s vysvětlujícím dopisem, za co to je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 6. 2008 8:21
Prosím,kde najdu v zákoně,že máme nárok na úrok za nesplacení vysoké částky FO,když její splatnost byla na konci února a i nadále po dvou telef.výzvách stále nedošla platba?
Díky tomu se naše firma dostává do problému s placením:(
Děkuji moc