Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 6. 2008 11:06
Dobrý den, lze při koupi pračky odstoupit do 14 dnů od smlouvy? Sepsala jsem s prodejcem 27.5.08 Smlouvu o úvěru/Essox/, část ceny výrobku jsem uhradila v hotovosti, byl mi vystaven příjm.pokl.doklad bez z poř. čísla dokladu i bez uvedení názvu výrobku. Prodávající mi s dodávkou zboží opomněl přiložit záruční list/záruka 36 měsíců/ s tím, že se pro něj mám později zastavit. Prodejna je totiž pár metrů od mého bydliště. Včera jsem si pro zár. list šla, prodejce jej nemohl najít a ani nevěděl jaký výrobek a kdy mi prodal, nakonec jsme se dohodli, že druhý den záruční list dodají do domu s tím, že si opíší z pračky potřebné kódy /výr.číslo a typ výrobku/ Pračka se mi nezdá úplně nová , proto jsem chtěla vědět rok výroby, prodejce nebyl schopen mi ho říct. nakonec se dovolat zástupci Siemens s tím, že rok výroby je obsažen ve výr. čísle. Já ale jako laik nepoznám, že opravdu se jedná o výrobek z r. 2007, jak mi tvrdí. Proto bych chtěla odsoupit od smlouvy a pračku vrátit. Essox má v podmínkách, že lze do 14 dnů odstupit od smlouvy bez udání důvodu. Dnes mi končí těch 14 dní. Myslíte, že mi poradíte? Lze odstoupit i od koupě pračky? Děkuji, Jitka Hubáčková