Koupě automat.pračky Siemens

• (neregistrovaný)

10. 6. 2008 11:06

Dobrý den, lze při koupi pračky odstoupit do 14 dnů od smlouvy? Sepsala jsem s prodejcem 27.5.08 Smlouvu o úvěru/Essox/, část ceny výrobku jsem uhradila v hotovosti, byl mi vystaven příjm.pokl.doklad bez z poř. čísla dokladu i bez uvedení názvu výrobku. Prodávající mi s dodávkou zboží opomněl přiložit záruční list/záruka 36 měsíců/ s tím, že se pro něj mám později zastavit. Prodejna je totiž pár metrů od mého bydliště. Včera jsem si pro zár. list šla, prodejce jej nemohl najít a ani nevěděl jaký výrobek a kdy mi prodal, nakonec jsme se dohodli, že druhý den záruční list dodají do domu s tím, že si opíší z pračky potřebné kódy /výr.číslo a typ výrobku/ Pračka se mi nezdá úplně nová , proto jsem chtěla vědět rok výroby, prodejce nebyl schopen mi ho říct. nakonec se dovolat zástupci Siemens s tím, že rok výroby je obsažen ve výr. čísle. Já ale jako laik nepoznám, že opravdu se jedná o výrobek z r. 2007, jak mi tvrdí. Proto bych chtěla odsoupit od smlouvy a pračku vrátit. Essox má v podmínkách, že lze do 14 dnů odstupit od smlouvy bez udání důvodu. Dnes mi končí těch 14 dní. Myslíte, že mi poradíte? Lze odstoupit i od koupě pračky? Děkuji, Jitka Hubáčková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).