Re: výpověd v době neschopnosti
Ptáte se na výpověď ze strany zaměstnance nebo zaměstnavatele? Zaměstnanec ji může dát kdykoli. Zaměstnavatel ji nesmí dát v době zaměstnancovy nemoci pro nadbytečnost. Pro rušení organizace nebo její přesun nebo pro porušování pracovních povinností ano.
Ještě může zaměstnavatel ukončit se zaměstnancem prac. poměr kdykoli ve zkušební době, i když ten je nemocen. Nebo mu může zrušit prac. poměr okamžitě pro hrubé porušení pracovních povinností. V těchto případech jde ale o zrušení, nikoli o výpověď.
A pokud jsem těhotná a chce mi dát výpověd podle §52a) mohu se bránit nebo ne. Jsem na rizikovém těhotenství takže v neschopnosti děkukji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 6. 2008 19:06
otázka zní ? ať se jedná o pracovní neschopnost v důsledku pracovního úrazu nabo o pracovní neschopnost z jiného důvodu ale jestli je možné dát vůbec vypověd v době kdy je pracovní neschopnost