Re: krácení DPH §76 - začátečník
Pochopila jste správně. Fakturujeme na základě §10 ZoDPH... vážně je možné, abychom polovinu tržeb měli bez DPH a FÚ neměl připomínky? Snažila jsem se k toho dopátrat, ale nikdo mě ještě nenavedl tímto směrem... Dá se to něčím podložit?
Asi se na to budu muset ještě jednou pořádně podívat... Díky moc za odpověď.
Re: krácení DPH §76 - začátečník
Jenže v §75 je uvedeno, že se to vztahuje na §51 a .." a to včetně uskutečnění plnění osvobozených od daně bez nároku na odpočet daně v rámci své ekonomické činnosti s místem plnění mimo tuzemsko"
vztahuje, nebo nevztahuje?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 6. 2008 8:20
Zjistila jsem, že budu muset asi krátit koeficientem DPH od příštího roku (letos máme tržby za služby do zahraničí, které jsou osvobozeny od DPH) - odkdy musím evidovat typ DPH pro krácení? Tj., že PC, elektřina, voda, plyn,... slouží pro služby, které jsou osvobozeny a pro služby, které podléhají DPH???
Musím rozlišit všechno, včetně režijního materiálu, jako jsou tužky, prupisky, lepidla...? Jak???
Stačí příští rok? Z loňska je zálohový koeficient roven 1, tj. ve výši odvedeného DPH by neměl být problém...
A taky - v přiznání k DPH by se služby osvobozené od DPH asi měly objevit, že... je velkou chybou, že se mi vyplňoval jen ř. 510? Musím proto podávat dodatečné přiznání k DPH za všechny letošní měsíce???
Díky moc, DPH začíná být mou noční můrou...