Krácení DPH §76 - začátečník

• (neregistrovaný)

11. 6. 2008 8:20

Zjistila jsem, že budu muset asi krátit koeficientem DPH od příštího roku (letos máme tržby za služby do zahraničí, které jsou osvobozeny od DPH) - odkdy musím evidovat typ DPH pro krácení? Tj., že PC, elektřina, voda, plyn,... slouží pro služby, které jsou osvobozeny a pro služby, které podléhají DPH???
    Musím rozlišit všechno, včetně režijního materiálu, jako jsou tužky, prupisky, lepidla...? Jak???

Stačí příští rok? Z loňska je zálohový koeficient roven 1, tj. ve výši odvedeného DPH by neměl být problém...

A taky - v přiznání k DPH by se služby osvobozené od DPH asi měly objevit, že... je velkou chybou, že se mi vyplňoval jen ř. 510? Musím proto podávat dodatečné přiznání k DPH za všechny letošní měsíce???

Díky moc, DPH začíná být mou noční můrou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2008 9:47

Libuse (neregistrovaný)

Re: krácení DPH §76 - začátečník
      Pokud jsem spravne pochopila, ze fakturujete sluzby do zahranici dle par 10 ZoDPH a uvadite spravne jejich hodnotu na radku 510 tak se vas zadne kraceni vubec netyka,.
      Kraceni se tyka az u plneni uvedenych v par 51-62

• 11. 6. 2008 18:35

Markéta (neregistrovaný)

Pochopila jste správně. Fakturujeme na základě §10 ZoDPH... vážně je možné, abychom polovinu tržeb měli bez DPH a FÚ neměl připomínky? Snažila jsem se k toho dopátrat, ale nikdo mě ještě nenavedl tímto směrem... Dá se to něčím podložit?

Asi se na to budu muset ještě jednou pořádně podívat... Díky moc za odpověď.

• 12. 6. 2008 6:40

M. (neregistrovaný)

Jenže v §75 je uvedeno, že se to vztahuje na §51 a .." a to včetně uskutečnění plnění osvobozených od daně bez nároku na odpočet daně v rámci své ekonomické činnosti s místem plnění mimo tuzemsko"
      vztahuje, nebo nevztahuje?

• 12. 6. 2008 9:06

Libuse (neregistrovaný)

poslete mi E mail: lkrejci@banta.com, odpovim Vam

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).