Re: úmrtí zaměstnance
to je divné, že lékař ukončil PN 31.5., když zam-ec zemřel 1.6. - pokud tedy zemřel z důvodu nemoci a ne třeba, že byl 31.5. zdráv a 1.6. se mu stala např. dopravní nehoda (dle mého, měl ji mít ukončenou až 1.6.)
pokud zemřel 1.6., tak bych ho vedla až do 1.6. jako zaměstnance - tímto dnem bych ho odhlásila, takže dovolenou abych proplatila až v červnové mzdě
účet /pokud je na jeho jméno/ bude pravděpodobně zablokovaný
Kontaktovala bych lékaře, proč ukončil den před úmrtím. Třeba to byl přehmat. Účet bude zablokován, aby pozůstalí nemohli do konce řízení s účtem nakládat. Peníze došlé ale vložit jdou a dostanou se tak automaticky do dědického řízení.
taky se mi to zdá divný, paní doktorka ale tvrdila, že to tak je správně. Zemřel v důsledku nemoci, určitě i toho 1.6. měl péči hrazenou ze zdravotního pojištění.... Zkusím ještě zavolat na VZP, třeba mi řeknou víc. účet je na jeho jméno, tak to tam pošlu normálně, účet bude předmětem dědického řízení, tak je to snad jedno. nebo myslíte že bude zablokovaný i na přijaté platby?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 6. 2008 10:39
zaměstnanci, který zemřel, zbývalo 10 dní dovolené, myslím, že ji mohu vyplatit jako při ukončení PP?
v květnu měl jen DNP a tu proplacenou dovolenou, můžu mu ji nechat normálně poslat na účet, nebo je potřeba kontaktovat někoho kvůli doponování výplaty?
zemřel 1.6., od lékaře je ukončená neschopenka k 31.5., k jakému datu ho mám odhlásit z VZP a OSSZ, taky k 31.5. nebo až 1.6.?
děkuji