8.5.(sváte) a pracovní cesta_Spěchá :o(

• (neregistrovaný)

11. 6. 2008 11:29

Dobrý den, nevím na co všechno má zaměstnanec nárok za této situace: Služební cesta 6.-9.5. (návrat). Nevím si rady se dnem 8.5.2008 (svátek). Zaměstnanec tento den nepracoval, pouze zůstal na místě pracovní cesty neboť druhý den v pátek by musel jet zpátky. Na co všechno má nárok za tento svátek?? Mohu/musím mu vyplatit stravné za 24h a jak s platem??? Zaplatím mu svátek jako by byl doma nebo to bude jinak???
    Mockrát děkuji za pomoc, v oblasti mezd a hlavně cestovného začínám a jde mi hlava kolem "o)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2008 12:02

mmm (neregistrovaný)

Re: 8.5.(sváte) a pracovní cesta_Spěchá
      pokud mu zaměstnavatel nařídil pracovní cestu s tím,že tam v den svátku zůstává - bez ohledu na to zda pracuje či ne...náleží mu mzda za ten den+příplatek za práci ve svátek nebo náhrada mzdy....ale na služební cestu vysílá zaměstnavatel - měl by i zaplatit...a cestovní náhrady za 24 hodin......si myslím já...a tak bych mu i zaplatila..:-)

• 11. 6. 2008 12:54

Jiřka (neregistrovaný)

Re: 8.5.(sváte) a pracovní cesta_Spěchá
      Tak mzda za ten den a příplatek za práci ve svátek určitě ne, protože práci nevykonával. Když Vám zaměstnavatel nařídí prac. cestu od pátku do pondělí, příčemž o víkendu nebudete vykonávat práci, pak taky za ten víkend žádnou mzdu nedostanete, ani žádné příplatky. Ale náhradu mzdy za ten svátek podle mě ano, protože by ho měl zaplacený, i kdyby byl doma (nebo nekrátit měsíční mzdu, podle toho jak je odměňován). Plus cestovní náhrady a stravné dle cesťáku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).