Zaměstnanec+OSVČ+těhotenství

• (neregistrovaný)

11. 6. 2008 12:51

Dobrý den.
    V lednu jsem začala vykonávat činnost jako OSVČ (vedlejší) k tomu jsem zůstala na hlavní zdroj příjmů zaměstnaná a teď jsem v 8 týdnu těhotenství. Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat jako OSVČ? Chtěla bych pracovat dokud to půjde a po porodu co nejsříve zase, protože mám sedavé zaměstnání a mohu ho vykonávat i doma. Jen nevím jestli se mám jako OSVČ odhlasit nebo přerušit činnost.... nerada bych přišla o rosičovský příspevěk, mateřskou.... Děkuji.
    Hezký den.
    Šárka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2008 13:02

Jiřka (neregistrovaný)

Re: zaměstnanec+OSVČ+těhotenství
      A budete pobírat mateřské dávky i na základě podnikání nebo jen na základě pracovního poměru? Pokud jen z prac. poměru, pak můžete klidně podnikat dál, co hrdlo ráčí. Nesmíte mít příjem jen z toho pojistného vztahu, na základě kterého budete pobírat mateřské dávky. Pokud budete pobírat mateřskou i jako OSVČ, pak byste po dobu výplaty mateřských dávek nesměla vykonávat jako OSVČ práci sama, ale mohla byste ji zabezpečit svým zaměstnancem.

• 11. 6. 2008 13:11

Šárka (neregistrovaný)

Dávky budu pobírat jen ze zaměstnání .Z OSVČ neplatím ani žádné zálohy.Mám z něj minimální příjmy. Začala jsem v lednu letošního roku a vydělala si cca 6000,- a to se do konce roku ani asi nezvýší. Takže nemusím činnost přerušovat?

• 11. 6. 2008 13:16

pp (neregistrovaný)

Já Vám radím přušit podnikání po dobu pobírání pěněžité pomoci v mateřství,protože jinak po tuto dobu budete vedena jako OSVC z hlavní činnosti a budete povinna platit zálohy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).