Re: zaměstnanec+OSVČ+těhotenství
A budete pobírat mateřské dávky i na základě podnikání nebo jen na základě pracovního poměru? Pokud jen z prac. poměru, pak můžete klidně podnikat dál, co hrdlo ráčí. Nesmíte mít příjem jen z toho pojistného vztahu, na základě kterého budete pobírat mateřské dávky. Pokud budete pobírat mateřskou i jako OSVČ, pak byste po dobu výplaty mateřských dávek nesměla vykonávat jako OSVČ práci sama, ale mohla byste ji zabezpečit svým zaměstnancem.
Re: zaměstnanec+OSVČ+těhotenství
Já Vám radím přušit podnikání po dobu pobírání pěněžité pomoci v mateřství,protože jinak po tuto dobu budete vedena jako OSVC z hlavní činnosti a budete povinna platit zálohy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 6. 2008 12:51
Dobrý den.
V lednu jsem začala vykonávat činnost jako OSVČ (vedlejší) k tomu jsem zůstala na hlavní zdroj příjmů zaměstnaná a teď jsem v 8 týdnu těhotenství. Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat jako OSVČ? Chtěla bych pracovat dokud to půjde a po porodu co nejsříve zase, protože mám sedavé zaměstnání a mohu ho vykonávat i doma. Jen nevím jestli se mám jako OSVČ odhlasit nebo přerušit činnost.... nerada bych přišla o rosičovský příspevěk, mateřskou.... Děkuji.
Hezký den.
Šárka