Re: Faktura na leasingovku
Nějak nerozumím dotazu, halvně pojmu přeleasingovat.
Buď jste dopaltili leasing a můžete automobil za zůstatkovou cenu odkoupit a převést do mejtku, nebo prodat někomu dalšímu.
Nebo leasing ještě není splacený a chcete ho převést ne někoho jiného.
Není mi jasné proč budete vystavovat fakturu na leasingovku, ale budiž. Když už tak s 19%.
No prostě jsme v květnu doplatili leasing na kamion a teď jsme si našli novou leasingovku, která by náš kamion odkoupila a a vlastně naleasingovala.... Je to myšleno tím, že nám leasingovka zaplatí vystavenou fakturu třebas na 1.500.000 /ale ted nevím, jestli s DPH 9% nebo 19%/ a potom mi ji to měsíčně budeme splácet! Děkuji ¨moc
Už je mi to jasné.
Fakturu vystavíte s 19%. Aspoň já bych ji tak vystavila. (V případě, že se to nebude leasingovce líbit ji předěláte).
Ona od vás kamion odkoupí a použije jako první splátku (nebo odečte z ceny) nového kamionu...
Pak si budete muset dát pozor při účtování nového leasingu na akontaci. Podle toho jak budete mít postavenou novou smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 6. 2008 14:28
Dobrý den,
prosím, doplatili jsme leasing a teď ho šef chce přeleasingovat na jinou společnost. Mám vystavit na leasingovku fakturu a nevím, jestli na kamion s DPH nebo bez DPH a jestli 9%
Děkuji moc