Re: Uplatnění DPH zpětně???
Pochopila jsem to dobře, že se musí dělat dodatečné př. DPH na období, v kterém ještě nebyl plátce??
Jde mě o to, jestli když ten doklad zaúčtuji např. během března - což už plátce byl - a zd. plnění je před 1.3., jestli to tak můžu uplatnit. Někde jsem slyšela, že se dá uplatňovat DPH i rok zpětně.
Děkuji.
Re: Uplatnění DPH zpětně???
>FO vede daň. evidenci - se stala plátcem DPH dne
>1.3.08, může si zpětně uplatnit DPH za doklady se
>zdanitelným plněním před 1.3 ? Jestli ano, jsou nějaké vyjímky
>co si může uplatnit zpětně - např. majetek.
Koukněte na zákon o DPH par. 74 - nárok na odpočet při změně režimu
Ze zásob a majetku 12 měs. zpětně, pokud má daňové doklady.
Uplatní se v 1. přiznání
>
>A ještě jeden dotaz. Dostala jsem do ruky faktury z
>roku 2007 a k tomu složenku o zaplacení z r. 2008. Můžu
>dát tyto fa do nákladů?
>
>Děkuji.
Z hlediska DPH - pokud se jedná o faktury za zboží zaplacené před 1.3.2008 tak platí odpočet při změně režímu
Z hlediska daně z příjmu - v DE se evidují výdaje dle data zaplacení
Ještě bych měl dotaz. Pokud je plátcem od 1.3.08 tak už musel podávat přiznání v dubnu 2008.l
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2008 7:19
FO vede daň. evidenci - se stala plátcem DPH dne 1.3.08, může si zpětně uplatnit DPH za doklady se zdanitelným plněním před 1.3 ? Jestli ano, jsou nějaké vyjímky co si může uplatnit zpětně - např. majetek.
A ještě jeden dotaz. Dostala jsem do ruky faktury z roku 2007 a k tomu složenku o zaplacení z r. 2008. Můžu dát tyto fa do nákladů?
Děkuji.