Re: Ukončení smlouvy v době nemocenské
V jaké ochranné lhůtě? Pracovní poměr uzavřený na dobu určitou NEMUSÍ zaměstnavatel prodlužovat z žádného důvodu. Záleží pouze na něm, zda smlouvu prodlouží či ne. Žádná ochranná lhůta tady není a nikdy nebyla. To si zřejmě pletete s ochrannou lhůtou pro marodění.
Pracovní poměr skončí dle smlouvy a vy budete dále pobírat nemocenské. Myslím, že z nemocenského přejdete plynule na mateřskou 6 až 8 týdnů před porodem, pokud splňujete ostatní podm. pro nárok na MD 270 dní pojištění za poslední 2 roky. Pokud nesplňujete budete mít ode dne porodu rovnou rodičovskou.
Ne, pokud přejdete z nemocenské na PPM, tak jen 6 týdnů před porodem, nikoli 6 -8, a pokud nebudete mít nárok na PPM ( např.nesplnění doby pojištění) nebudete mít od dne porodu žádnou rodičovskou dovolenou ( protože Váš pr.poměr skončil), ale zažádáte si o rodičovský příspěvek na dávkách státní soc.podpory
od dne narození dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 6. 2008 8:13
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat jak to je. Mám smlouvu na dobu určitou, která mi končí 30.6.08. Od 26.4. jsem na nemocenské, protože jsem těhotná. Je množné mi tu smlouvu neprodloužit, i když jsem v ochranné lhůtě?