Ukončení smlouvy v době nemocenské

• (neregistrovaný)

12. 6. 2008 8:13

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat jak to je. Mám smlouvu na dobu určitou, která mi končí 30.6.08. Od 26.4. jsem na nemocenské, protože jsem těhotná. Je množné mi tu smlouvu neprodloužit, i když jsem v ochranné lhůtě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2008 8:17

an (neregistrovaný)

Re: Ukončení smlouvy v době nemocenské
      V jaké ochranné lhůtě? Pracovní poměr uzavřený na dobu určitou NEMUSÍ zaměstnavatel prodlužovat z žádného důvodu. Záleží pouze na něm, zda smlouvu prodlouží či ne. Žádná ochranná lhůta tady není a nikdy nebyla. To si zřejmě pletete s ochrannou lhůtou pro marodění.

• 12. 6. 2008 8:27

m (neregistrovaný)

Pracovní poměr Vám skončí 30.06.2008 ale dál budete pobírat nemocenskou ( do ukončení neschopnosti) a následně peněžitou pomoc v mateřství.

• 12. 6. 2008 8:33

Jarka M (neregistrovaný)

Pracovní poměr skončí dle smlouvy a vy budete dále pobírat nemocenské. Myslím, že z nemocenského přejdete plynule na mateřskou 6 až 8 týdnů před porodem, pokud splňujete ostatní podm. pro nárok na MD 270 dní pojištění za poslední 2 roky. Pokud nesplňujete budete mít ode dne porodu rovnou rodičovskou.

• 12. 6. 2008 14:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ne, pokud přejdete z nemocenské na PPM, tak jen 6 týdnů před porodem, nikoli 6 -8, a pokud nebudete mít nárok na PPM ( např.nesplnění doby pojištění) nebudete mít od dne porodu žádnou rodičovskou dovolenou ( protože Váš pr.poměr skončil), ale zažádáte si o rodičovský příspěvek na dávkách státní soc.podpory
      od dne narození dítěte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).