Re: započtovy list
Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení o promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn. zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o zaměstnání, do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí, které vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud Váš zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25 zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také musí toto potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25 zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka, vystavuje toto potvrzení ona.
No to ale bude váš průšvih, protože jste povinen to doložit. Nezapomeňte, že pojištovny to mají všechno evidované.
pokud byste byl nemocný (nyní u nového zam-tele), potom po Vás tento zam-tel bude vyžadovat doložení doby za poslední rok, kolik dnů jste promarodil (to je složitější na popisování - zaměstnavatel by Vám vyplácel nemoc. dávky případně jen po určitou dobu....)
takže, pokud již neexistuje bývalý zam-tel, potom budete muset navštívit OSSZ, kde Vám doloží promaroděné dny od-do
nový zam-tel toto nemůže na OSSZ vyžádat sám, neboť je ochrana osobních údajů - ten výpis dají Vám a Vy ho předáte do mzdové účtárny ve své firmě
třeba nebudete muset žádné potvrzení dokládat - v případě, že nebudete nemocný
-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce. Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
Děkuji
Blanka
>>>>chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale
>>>>muj
>>>>stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s
>>>>vedeni
>>>>sehnat.
>>>>Moc děkuji
>>>
>>>Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení
>>>o
>>>promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto
>>>dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn.
>>>zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o
>>>zaměstnání,
>>>do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším
>>>potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí,
>>>které
>>>vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud
>>>Váš
>>>zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25
>>>zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také
>>>musí toto
>>>potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25
>>>zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka,
>>>vystavuje toto potvrzení ona.
>>
>>Byl to nad 25zaměstnancu.
>>To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak
>>dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele?
>>On to
>>přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to
>>neni
>>v započtovem listě,mam pravdu?
>
>-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a
>ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro
>potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je
>ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce.
>Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
>
>Děkuji
>Blanka
Pokud jste VO, vystavujete potvrzení o promaroděných dnech vy jako firma. Ovšem musíte tam zanést všechny dny rok zpětně, tedy i za dobu, kdy nemocenskou evidovala a platila sociálka. Při převodu jste jistě od nich dostali nějaký soupis ke každému zaměstnanci, nebo jistě ty nemoci máte evidovány i z té doby. Každopádně potvrzujete Vy a musí tam být všechno.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 6. 2008 17:34
Chtěl jsem se zeptat. Ukončil jsem zaměstnani v kterem jsem měl nemocenskou jeden rok a vyčerpal jsem podpurči dobu. Muj zaměstnavatel mi vydal započtovy list a vubec mi do něho nenapsal dny ktere jsem travil na pracovni neschopence. Našel jsem si novou praci a odevzdal jsem tento započtovy list. Chci se zeptat ,nebude to problem? Muže to vubec nějak muj novy zaměstnavatel zjistit ,že jsem byl na nemocenske? Mam z toho obavy a chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale muj stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s vedeni sehnat.
Moc děkuji