Započtovy list

• (neregistrovaný)

12. 6. 2008 17:34

Chtěl jsem se zeptat. Ukončil jsem zaměstnani v kterem jsem měl nemocenskou jeden rok a vyčerpal jsem podpurči dobu. Muj zaměstnavatel mi vydal započtovy list a vubec mi do něho nenapsal dny ktere jsem travil na pracovni neschopence. Našel jsem si novou praci a odevzdal jsem tento započtovy list. Chci se zeptat ,nebude to problem? Muže to vubec nějak muj novy zaměstnavatel zjistit ,že jsem byl na nemocenske? Mam z toho obavy a chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale muj stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s vedeni sehnat.
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2008 19:16

Jiřka (neregistrovaný)

Re: započtovy list
      Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení o promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn. zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o zaměstnání, do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí, které vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud Váš zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25 zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také musí toto potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25 zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka, vystavuje toto potvrzení ona.

• 12. 6. 2008 20:21

michal (neregistrovaný)

Byl to nad 25zaměstnancu.
      To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele? On to přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to neni v započtovem listě,mam pravdu?

• 12. 6. 2008 21:01

yy (neregistrovaný)

No to ale bude váš průšvih, protože jste povinen to doložit. Nezapomeňte, že pojištovny to mají všechno evidované.

• 12. 6. 2008 21:29

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud budete nemocný, tak Vám nebude vyplácená nemocenská, dokud potvrzení o promaroděných dnech nedoložíte.

• 13. 6. 2008 6:40

xy5 (neregistrovaný)

pokud byste byl nemocný (nyní u nového zam-tele), potom po Vás tento zam-tel bude vyžadovat doložení doby za poslední rok, kolik dnů jste promarodil (to je složitější na popisování - zaměstnavatel by Vám vyplácel nemoc. dávky případně jen po určitou dobu....)
      takže, pokud již neexistuje bývalý zam-tel, potom budete muset navštívit OSSZ, kde Vám doloží promaroděné dny od-do
      nový zam-tel toto nemůže na OSSZ vyžádat sám, neboť je ochrana osobních údajů - ten výpis dají Vám a Vy ho předáte do mzdové účtárny ve své firmě
      třeba nebudete muset žádné potvrzení dokládat - v případě, že nebudete nemocný

• 13. 6. 2008 13:15

blanka (neregistrovaný)

-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce. Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?

Děkuji
      Blanka

• 13. 6. 2008 13:19

xy5 (neregistrovaný)

pokud vyplácíte nemoc.dávky jako velká organizace, potom nemoc.dávky vypíšete Vy jako přílohu k ZL (už nebudete postupovat jako malá organizace, že byste dala potvrdit na OSSZ)

• 13. 6. 2008 13:20

Jiřka (neregistrovaný)

>>>>chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale
      >>>>muj
      >>>>stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s
      >>>>vedeni
      >>>>sehnat.
      >>>>Moc děkuji
      >>>
      >>>Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení
      >>>o
      >>>promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto
      >>>dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn.
      >>>zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o
      >>>zaměstnání,
      >>>do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším
      >>>potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí,
      >>>které
      >>>vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud
      >>>Váš
      >>>zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25
      >>>zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také
      >>>musí toto
      >>>potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25
      >>>zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka,
      >>>vystavuje toto potvrzení ona.
      >>
      >>Byl to nad 25zaměstnancu.
      >>To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak
      >>dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele?
      >>On to
      >>přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to
      >>neni
      >>v započtovem listě,mam pravdu?
      >
      >-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a
      >ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro
      >potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je
      >ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce.
      >Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
      >
      >Děkuji
      >Blanka

Pokud jste VO, vystavujete potvrzení o promaroděných dnech vy jako firma. Ovšem musíte tam zanést všechny dny rok zpětně, tedy i za dobu, kdy nemocenskou evidovala a platila sociálka. Při převodu jste jistě od nich dostali nějaký soupis ke každému zaměstnanci, nebo jistě ty nemoci máte evidovány i z té doby. Každopádně potvrzujete Vy a musí tam být všechno.
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).