Re: fond pracovní doby
Říká Vám něco plánovací kalendář? Tam to máte polopatě napsané (pro 5 denní prac. týden). Pokud je zam-ec nemocný, tak co chcete ponižovat? Bude mít uvedené prac. dny nemoci, které marodí (i ve svátek, pokud tento den je nemocný), platíte nemoc.dváky ale za kal. dny.
Samozřejmně že plánovací kalendář znám. Jen jsem nevěděla, pokud je prac. fond 176 hodin a zaměstnanec marodí tak má taky 176 hodin nebo má fond o neschopenku nižší. Chtějí to po mně kvůli úlevám na dani za ZPS a tak jsem nevěděla, jak se to těmto lidem počítá. Nemám prostě tolik zkušeností ....
Ano, fond snížíte o neodpracovanou dobu nemoci. Ale záleží na tom, na co chcete ten fond. Jestli na to, abyste věděla,kolik má povinnost odpracovat ( plánovaný fond) a kolik jsou přesčasy nebo na jiný účel. te´D píšete, že na slevy na dani . Tak to se používá
celý fond vč. nemoci. Na tento účel spočítáte, kolik jste zaměstnávali ZPS za rok .Příklad : u pracovníka, který byl v pr.poměru celý rok a neměl zkrácený úvazek, si započítáte jako celého 1 pracovníka a použijete slevu 18000,-. Pokud ale měl zkrácený úvazek a nastoupil během roku, nemůžete již počítat celého, ale spočítáte podle jeho skuteč. fondu poměrnou část.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2008 8:02
Můžete mi prosím poradit jak spočítám fond pracovní doby? Ještě jsem se s tím nesetkala. Děkuji moc