Místo výkonu práce vs. prav. pracoviště

• (neregistrovaný)

13. 6. 2008 11:18

Pracuji jako strojvedoucí,v prac.smlouvě mám uvedenou jako místo výkonu práce oblast působnosti org.jednotky zaměstnavatele cca velikosti kraje,a jako pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad je uvedeno konkrétní místo A, kde dosud nastupuji na směny a začíná mi pracovní doba.Dá se říci,že pracovní cesta je mou pracovní činností,včetně režijní jízdy z místa A do místa B a dalších míst působnosti org.jedn.mi spadá do pracovní doby.Zaměstnavatel nyní požaduje z provoz.důvodů,abych na směny nastupoval přímo v místě B.Mám nárok pouze na úhradu cest.nákladů z A do B,nebo je již cesta z místa A do místa B (a zpět)mojí pracovní dobou,tzn.placenou režijní jízdou?Připomínám,že dle zák.475/2001 :(cit.)Režijní jízda je doba potřebná pro přemístění zaměstnance ze sjednaného místa výkonu práce do jiného místa výkonu práce před začátkem pracovního výkonu nebo doba potřebná pro přemístění z místa výkonu práce do jiného místa výkonu práce v průběhu pracovního výkonu nebo doba potřebná k přemístění z místa výkonu práce do sjednaného místa výkonu práce po skončení pracovního výkonu.Režijní jízda zaměstnance drážní dopravy se započítává do pracovní doby.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2008 9:07

VV (neregistrovaný)

Re: místo výkonu práce vs. prav. pracovi
      Pokud je pravidelné pracoviště dané pracovní smlouvou, pak není co dodat, kdykoliv opustíte místo A, jste na pracovní cestě. Došlo-li u zaměstnavatele k organizačním změnám, může vám pracovní smlouvu změnit a vy buď přijmete nebo odejdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).