Re: Poraďte spolehlivý SPOŘÍCÍ ÚČET pros
Z vlastní zkušenosti doporučuji eMax od mBank. Pouze tedy pokud kamarádka má k dispozici internet. Úroky se připisují měsíčně na rozdíl třeba od ING konta - tam se připíší až za čtvrtletí.
Výběr lze provádět z jakéhokoliv bankomatu v ČR. Je vhodné založit i mKONTO. Výběry kartou z mKONTA jsou 3 zdarma, u eMAX se platí Kč 19,- za výběr.
Jinak peníze jsou ze zákona pojištěny u všech bank. Až by jich pak měla ještě více, je asi vhodnější koupit třeba nějakou nemovitost (byt apod.) a ten pronajímat.
Určitě ji tedy dejte odkaz na stránky banky: www.mbank.cz
ať si pročte obchodní podmínky. Nejsou tam žádné kličky a osobně se mi poplatky nestrhávají vůbec žádné neboť žádné placené služby které banka nabízí, k životu nepotřebuji. Denně mi chodí zdarma výpis na e-mail o pohybu na účtu a peníze naopak přibývají :). I platby mezi bankami se provádí o den dříve než tomu bylo u jiných bank.
O mBank vážně uvažujeme. Ale pamatuju si vlnu krachů bank v 90.letech, tak váhám s doporučením instituce, která je na našem trhu zatím jen krátce. Na druhé straně je fakt, že zavedené "kamenné" banky mají nehorázné poplatky. Je těžké investovat vlastní peníze. A snad ještě těžší je doporučit nějaký produkt kamarádce, která peněz nikdy neměla nazbyt a další velké peníze do konce života asi neuvidí.
Také jsem si zřídila ING kde mám o něco vyšší částky, jelikož má moji větší dvěru "zatím" než mBank, ale založila jsem si ho i tam a uvidíme jak se jí na našem trhu povede.Zjistila jsem totiž, že nechávat na BÚ více peněz nežli je potřeba pro měsíční výdaje, je velice nevýhodné.
Trochu se zabývám finančním poradenstvím a rozhodně bych doporučilla ING spořící účet, kde je solidní úrok tj. 3,25% a neplatí se žádné poplatky, ovládá se přes internet, jenom se při výběru musí peníze převést na normální účet a pak je vybrat. Jinak potom svým klientům doporučujeme peníze zhodnocovat přes ČP Invest atd.
V případě zájmu je možné napsat na mail
Doporučuji mBank v tého konfiguraci:
1. eMax: spořící s větším vkladem. Pro lepší zabezpečení bez platební karty.
2. eMax: s kartou pro běžné nákupy. Čas od času si přeposlat peníze z 1. účtu. Převody v reálném čase. Nepoužívat k výběrům hotovosti (zpoplatněno 19 Kč)
3. mKonto: k výběrům hotovosti (3x měsíčně zdarma z jakéhokoliv bankomatu), trvalým příkazům, inkasu atd.
Tohle vše je zcela zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 6. 2008 7:28
Prosím, poraďte vhodný a spolehlivý spořící účet, tj. účet s lepším úročením než běžné účty, avšak s možností kdykoliv si vybrat peníze. Uvažujeme o ING kontu od INGbank nebo o kontu eMAX u mBank.cz nebo o Červeném kontu u Poštovní spořitelny. Můžete doporučit i jiný produkt od jiné banky. Důležitým kriteriem je samozřejmě úrok, ale též spolehlivost a důvěryhodnost bankovního ústavu. Jedná se o částku cca 100-500 tisíc Kč.
O doporučení produktu mě poprosila kamarádka, která zdědila nějaké peníze, se slovy "jsi přece ekonomka" - ona se ve financích vůbec nevyzná. Nechci ji zklamat, ale nemám potřebný přehled, tak vás tady na BC prosím o radu :-) Děkuju předem.