Exekuce a vyživované osoby

• (neregistrovaný)

16. 6. 2008 10:50

Prosím o informaci. Mám zaměstnace na kterého přišla exekuce. V daňovém mi uvádí děti 2 a ještě má manželku která pracuje.
    Vzhledem k tomu, že zřejmě již tato informace není aktuální, ovšem zaměstnanec změnu neoznámil ( rozvádí se a žena žádá o svěření dětí do péče ) nevím na základě čeho pro exekuci mu mohu tyto 3 osoby započítat. Mám si vyžádat ještě nějaké prohlášení že žijí ve společné domácnosti či nikoliv. Těžko asi mu budu říkat že mám jinou informaci že paní s ním nebydlí .....
    Je nějaká povinnost pro prokazování těchto vyživovaných osob.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2008 12:24

xy5 (neregistrovaný)

Re: Exekuce a vyživované osoby
      spíš by Vás mělo znepokojovat, zda nepobírá daň.zvýhodnění na děti neoprávněně (jenže MÚ není detektiv, takže pokud Vám nenahlásí změnu, jak můžete vědět, že se rozvádí? - pokud nebydlíte na vesnici nebo malém městě a lidé si nevidí tzv. "do talíře")
      pokud tuto informaci víte, pak je rozhodující, aby přinesl rozsudek s nabytím PM - jenže on Vám může napsat čestné prohl., že do rozvodu žili s manželkou a dětmi ve spol. domácnosti - potvrz. od zam-tele manželky máte, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění, takže do rozvodu můžete /v tomto případě/ použít a daň.zvýhodnění dávat - pak již ne-když děti byly svěřeny do péče matky
      pokud se týká exekuce, tak jistě bude platit výživné na děti - pokud to doloží, tak je můžete uplatňovat jako vyživované pro všechny exekuce (kromě výživného na tyto děti), na manželku již ne, neboť již nebude manželkou

• 16. 6. 2008 13:49

Anna (neregistrovaný)

Re: Exekuce a vyživované osoby
      Jsou-li ty děti jeho, vyživovací povinnost k nim nekončí rozvodem. Děti by se za vyživované neuznaly v případě, že výživné na ně bylo určeno exekučně. K manželce také vyživovací povinnost trvá, dokud nejsou rozvedení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).