Částečný inv. důchod

• (neregistrovaný)

16. 6. 2008 12:21

Zdravím, do konce června mám plný inv.důchod a od 7/08 asi mám částečný. Podnikám a neplatila jsem daně ani soc. a zdrav. poj.
    Mnění se něco pro mne ? Musím jít na úřad práce až mi pošlou vyjádření nebo ne? Prosím a děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2008 12:51

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: částečný inv. důchod
      Musíte počkat, až vám přijde rozhodnutí o tom, že jste část.invalidní a od kdy. Od kdy podnikáte ? Neplatila jste sociální proto, že jste nedosahovala limitu příjmu, od kterého se soc.platí. Proč jste neplatila zdravotní - jako příjemce ID jste osobou, za kterou je plátce ZOP i stát, tudíž jste nemusela platit zálohy na ZP, ale z Vámi docílených příjmů jste určitě měla platit ZP, ledažebyste žádné příjmy neměla.
      Proč myslíte,že musíte jít na ÚP ?

• 16. 6. 2008 13:41

Jířa (neregistrovaný)

Byla jsem ve ztrátě a jak ID nemůžu pracovat na plný úvazek, ale podnikat mohu a příjem nebyl tedy ztráta a tak jsem nic neplatila. Na ÚP jsem si myslela, ale nevím asi ne že? Když mi bude stačit co mi dají tak nemusím?? Děkuji

• 16. 6. 2008 14:43

JiřinaH. (neregistrovaný)

Na ÚP Vás nezaregistrují ,dokud budete v plném ID a pokud podnikáte. Počkejte, až budete mít něco v ruce. Jinak - na ÚP není povinnost se registrovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).