Re: moc prosím mzdové-sleva na dítě
na potvrzení ze školy určitě byl potvrzený školní rok 2007-2008
mzdová účetní Vám měla dávat daň.zvýhodnění nejméně do června, pokud bude dítě studovat i v příštím roce, tak i přes prázdniny (v září doložíte novým potvrzením ze školy)
je možné, že mzdová účetní zapomněla opravit v počítači - měla navedeno jen do 18.roku - to se stát může, ale měla by Vám květen dopočítat (měla byste se s ní domluvit, pravděpodobně se Vám omluví a zjedná nápravu)
potvrzení o studiu jste měla doložit do dubna (kdy bylo dítěti 18 let)
nyní budete potvrzení o studiu předkládat vždy v září na školní rok, u některých VŠ vydávají potvrz. na semestry, tzn., že doložíte v září a potom tak v lednu nebo únoru (ono je to tam napsané, do kdy platí)
pokud by dítě přestalo školu studovat, tak jste povinna do 8 dnů změnu nahlásit ve mzdové účtárně
pokud bude dítě studovat bezproblémově (bez různých přerušení) - potom stačí jedno, popř. 2 potvrzení o studiu za rok - jak jsem popsala
jak Vám mohl nárok zaniknout, když jste doložila potvrz. o studiu a to se vyžaduje, když je dítěti 18 let? To potvrzení, které jste předložila platí (snad tam nebylo omezení vystavení jen do dubna) - až do konce šk. roku 2007-8, v září doložíte nové
nevím, v čem vidí MÚ problém
Taky myslím, že účetní si vše špatně vykládá. Potvrzení jste klidně mohla předložit až v den dceřiných 18. narozenin. Když jste ho předložila dříve, tím lépe. Jestliže je na něm potvrzeno, že studuje ve šk. roce 07/08 a že je ve 3. ročníku, tak je platné až do 31.8.08. Nárok na zvýhodnění na dítě rozhodně nezaniká a účetní Vám jej měla uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 6. 2008 13:58
Dobrý den, moc prosím, jestli mi může mzdová účetní vysvětlit, když v zaměstnání uplatňuji slevu na dítě k 15.únoru jsem podepsala prohlášení, dodala potvrzení o studiu dcery na střední škole. Ona v dubnu dovršila 18 let a od května mi neuplatnili ve mzdě slevu protože jsem prý znovu nedoložila potvrzení o studiu nárok mi zaniknul.Nechci se tu hádat, ale zajímalo by mě podle jakého pargrafu nebo jak to mám vědět. A jestli mi to oprávněne neuplatnili. Děkuji Vám.