Re: exekuce
Odhlásit se musí sestra sama ,vy sami jí těžko ohlásíte,kam by jste jí totiž přihlásili, musí mít nějakou adresu.Protože to sama asi neuděla podejte návrh na zrušení trvalého pobytu k soudu,to však trvá několik měsíců někdy i let než budete mít rozsudek se kterým pak jí odhlásíte na příslušném úřadě,bez toho vám jí těžko odhlásí.
Rosudek musí být v pravní moci,dalších pár týdnů ale spíš měsíců.
A pozor,exekutora když nepustíte dobrovolně -může si přístup příště do bytu zajistit sám .Zavolá zamečníka,vleze dovnitř,zabere odveze,vymění zámek a pro klíč si budete muset dojet na exekutorský úřad,bude-li noc nebo víkend můžete tak skončit na ulici,nebo jedině rozbít zámek tak se dostat domů.Pevné nervy!
>> Prosím ještě jednou o radu. Sestra s námi už nějakou
>>dobu nebydlí ve společné domácnosti. Jenže si od nás
>>neodhlásila trvalé bydliště, a ani se k tomu nějak
>>nemá, tak že jí neustále přicházeli doporučené
>>dopisy,
>>které si samozřejmě nevyzvedávala. No a došlo to tak
>>daleko že byl včera u nás exekutor. Dovnitř jsmeho
>>nepostili s tím že setra tu nemá žádný majetek, jenže
>>o
>>věcech nemáme doklady že jsou jenom naše. Zajímalo by
>>mě či
>>setru můžeme i sami odhlásit z trvalého bydliště a
>>zda
>>pak už budeme mít pokoj, nebo musíme udělat nějaké
>>rázněší kroky např. jestli by ji naši museli vidědit.
>>Moc
>>prosím o radu, jsme tedˇopravdu v zoufalé
>>situaci.Díky
>>Petra
>
>Odhlásit se musí sestra sama ,vy sami jí těžko
>ohlásíte,kam by jste jí totiž přihlásili, musí mít nějakou
>adresu.Protože to sama asi neuděla podejte návrh na
>zrušení trvalého pobytu k soudu,
to je taky vrchol znalostí,že??????????jinou m,ožnost neznáte???????????
to však trvá několik
>měsíců někdy i let než budete mít rozsudek se kterým pak jí
>odhlásíte na příslušném úřadě,bez toho vám jí těžko
>odhlásí.
>Rosudek musí být v pravní moci,dalších pár týdnů ale
>spíš měsíců.
>A pozor,exekutora když nepustíte dobrovolně -může si
>přístup příště do bytu zajistit sám .Zavolá
>zamečníka,vleze dovnitř,zabere odveze,vymění zámek a pro klíč si
>budete muset dojet na exekutorský úřad,bude-li noc
>nebo víkend můžete tak skončit na ulici,nebo jedině
>rozbít zámek tak se dostat domů.Pevné nervy!
Co se týče zrušení trvalého pobytu, tak stačí oznámit na obecním/městském úřadě, budou po Vás chtít nějaké čestné prohlášení, že se na dané adrese nezdržuje + totéž svědectví od sousedů, kolegyně v práci to udělala svému bratrovi, který dělal podobné problémy, doma ho neviděli a co vím, tak to stačilo a nebyl v tom extra problém...snad se povede, ale ze zkušenosti s mojí máti, která měla u nás zrušené trvalé bydliště několik let a exekutoři k nám chodili pořád, vím, že jsem napřed slušně vysvětlovala, že má jiné trvalé bydliště a pak jsem si to nechala i potvrdit na evidenci osob a to zaslala exekutorovi, základ pro tohle je zajít na poštu a majitel bytu podá žádost, aby jí tam nebyla doručená žádná pošta, že se tam nezdržuje - to je první krok pro to, aby Vás nikdo neobtěžoval, zkrátka to pošta bude vracet s tím, že adresát se na místě nezdržuje...Mirka
No, možná jsem to napsala zjednodušeně, ale s tou poštou máte pravdu, napřed se se mnou nechtěli bavit a zkoušeli na mě, ať na vlastní náklady poštu vracím doporučeně na doručovací poštu, ale když jsem jim vysvětlila, že díky jejich ochotě mi nezbude nic jiného než se přejmenovat, aby nebylo na zvonku stejné příjmení a oni to tam tedy neházeli, tak nakonec jsem tam vyplnila nějaký formulář a je fakt, že od té doby k nám její pošta nechodí, pouze se tak stalo, když stálá doručovatelka onemocněla nebo byla na dovči a za ni zaskakovala brigádnice, každopádně to chce se nedat a trvat na tom - jinými slovy klidně ať dojde na soud, ale někde bude zaznamenané, že jste pro to udělali vše, zkrátka se "pojistíte", je to podle mě lepší, než čekat, až si někdo otevře a sebere vše co mu přijde pod ruku - to je pouze moje osobní zkušenost a věřím, že tazatelka je z toho zoufalá, já byla taky, ale zuby nehty jsem bránila, co jsem mohla, snad to k něčemu jako rada bude
základ pro tohle je zajít na poštu a
>majitel bytu podá žádost, aby jí tam nebyla doručená
>žádná pošta, že se tam nezdržuje - to je první krok pro
>to, aby Vás nikdo neobtěžoval, zkrátka to pošta bude
>vracet s tím, že adresát se na místě nezdržuje...Mirka
dobrý den,
reaguji na podání žádosti na poště, mám stejný problém, bývalý manžel už má trvalé bydliště jinde, ale pošta mu ke mě pořád chodí, tak jsem zašla na poštu s žádostí, aby mi nedávali jeho poštu do schránky a bylo mi řečeno, že musí přijít on sám to podat, tak nevím kde je pravda...Jiřina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 6. 2008 15:50
Prosím ještě jednou o radu. Sestra s námi už nějakou dobu nebydlí ve společné domácnosti. Jenže si od nás neodhlásila trvalé bydliště, a ani se k tomu nějak nemá, tak že jí neustále přicházeli doporučené dopisy, které si samozřejmě nevyzvedávala. No a došlo to tak daleko že byl včera u nás exekutor. Dovnitř jsmeho nepostili s tím že setra tu nemá žádný majetek, jenže o věcech nemáme doklady že jsou jenom naše. Zajímalo by mě či setru můžeme i sami odhlásit z trvalého bydliště a zda pak už budeme mít pokoj, nebo musíme udělat nějaké rázněší kroky např. jestli by ji naši museli vidědit. Moc prosím o radu, jsme tedˇopravdu v zoufalé situaci.Díky Petra