Re: ŽL
Děkuji ,znamená to že již nemusím předkládat nějaké potvrzení o bezdlužnosti? A pokud už jeden žl mám ale nikdy jsem nepodnikal (přerušeno) a nyní ho budu chtít použít s tím že potřebuji doplnit (mám žl na nákup a prodej)o prodej mimo řádnou provozovnu,chci eshop.Tak též mi to udělají automaticky nebude uřády zajímat mé dluhy?po 1.7.má být nový žl zákon tak pokud to též bude platit,nevíte?
Re: ŽL
Po 1.7. se Tvoje živnost "přejmenuje" na "Výroba, obchod, služby" a automaticky Ti vzniká nárok provozovat všechny volné živnosti - nebudeš nic platit, nemusíš nic dokládat.
Pokud budeš chtít eshop zapsat do živnostenského rejstříku, tak zajdi na živnostenský úřad, ale až po 1.7.! Uvedeš tam obory činností, které budeš vykonávat a dostaneš výpis ze živnostenského rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 6. 2008 19:12
Dobrý den,chci si udělat ŽL ale mám velký dluh u VZP.To znamená vystaví mi ho,nebo nemohu podnikat?