Oplocení pozemku před stavbou rod. domu

• (neregistrovaný)

18. 6. 2008 8:31

Dobrý den,
    mám dotaz, jestli nevíte, jak se mohu bránit proti výroku obecního úřadu. Koupila jsem od obce pozemek na stavbu RD. Nyní jsem ho z části oplotila pletivem 150 cm ( na pevno zabetonované sloupky). Oplocení je z jedné strany se soukromým vlastníkem od kterého mám souhlas. Zde je plot pouze do 2/3 protože zbytek bude realizován až při stavbě RD. Z další strany je pozemek obecní ( louka)a také oplocení ze 2/3 taktéž se souhlasem. Třetí strana je také obecní pozemek ( louka). U čtvrté strany se oplocení na pevno zatím dělat nebude stejně jako u zbývající 1/3 z obou stran, protože je zde místní komunikace a jediný příjezd na pozemek ( kvůli stavbě). Tady bude pouze dočasné oplocení 3 m od komunikace na mém pozemku, které se bude moci vždy při potřebě odstranit. Nyní mi obec napsala, že dle stavebního zákona 183/2006 Sb lze oplocení realizovat jen na základě územního rozhodnutí a následně stavebního povolení, protože zde je místní komunikace i přesto, že tu zatím žádné není a bude jenom dočasné. Na zbytek oplocení mám mít územní souhlas. Myslím si, že nemají pravdu. Děkuji za Vaší odpověď. Ivana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 6. 2008 11:36

pája (neregistrovaný)

Re: Oplocení pozemku před stavbou rod. d
      To tady těžko zjistíte, musíte jednat se st.úřadem a proti jejich výroku se můžete pouze odvolat, jak jistě máte na rozhodnutí uvedeno- do kdy a kam. Na řešení zde je to málo informací a neznalost situace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).