Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 6. 2008 8:31
Dobrý den,
mám dotaz, jestli nevíte, jak se mohu bránit proti výroku obecního úřadu. Koupila jsem od obce pozemek na stavbu RD. Nyní jsem ho z části oplotila pletivem 150 cm ( na pevno zabetonované sloupky). Oplocení je z jedné strany se soukromým vlastníkem od kterého mám souhlas. Zde je plot pouze do 2/3 protože zbytek bude realizován až při stavbě RD. Z další strany je pozemek obecní ( louka)a také oplocení ze 2/3 taktéž se souhlasem. Třetí strana je také obecní pozemek ( louka). U čtvrté strany se oplocení na pevno zatím dělat nebude stejně jako u zbývající 1/3 z obou stran, protože je zde místní komunikace a jediný příjezd na pozemek ( kvůli stavbě). Tady bude pouze dočasné oplocení 3 m od komunikace na mém pozemku, které se bude moci vždy při potřebě odstranit. Nyní mi obec napsala, že dle stavebního zákona 183/2006 Sb lze oplocení realizovat jen na základě územního rozhodnutí a následně stavebního povolení, protože zde je místní komunikace i přesto, že tu zatím žádné není a bude jenom dočasné. Na zbytek oplocení mám mít územní souhlas. Myslím si, že nemají pravdu. Děkuji za Vaší odpověď. Ivana