Re: Sleva na studenta komb.studia VŠ.
Dcera studuje VŠ a je mladší 26. let. Pak má nárok na úlevu poplatník 2070+student 335 ve svém zaměstnání a vy na daňové zvýhodnění na vyživované dítě. Některý studen si přivydělá pár tovek a některý tisíce. Takže toto řešení je nejjednodušší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 6. 2008 9:28
Proslím zainteresované lidičky. Moje dcera 22 let studentka kombinovaného bakal. studia VŠ pracuje na hlavní pracovní poměr.Co jsem vyčetla z moudrých knih/abeceda mzdové účetní 2008/
definice soustavné přípravy na bud.povolání řeší §12 zák.č.117/1995 Sb.......za soustavnou přípravu na bud.povolání se nepovažuje---studium dálkové,večerní,distanční a kombinované na středních školách, je-li dítě v době takového studia výdělečně činné,nebo má-li nárok na podporu v nezaměstnanosti.
Myslím si tedy, že pouze takové studium na středních školách- se nepovažuje- z čehož mi vyplývá , že forma studia na VŠ není podstatná. Proto se vás ptám, zda si také myslíte, že má nárok ve svém zaměstnání na slevu na studenta ve výši 335,-měsíčně????
Dále se chci zeptat zda mám jako matka nárok na danové zvýhodnění 890,- na dceru./dle Abecedy mzdové účetní 2008/ cituji:příklad ze str.234 "Vyživované dítě poplatníka vykonalo matur.zk. a nastoupilo do zaměstnaní / do 26 let/ dále se v záři stalo studentem VŠ a nadále pracuje. Danové zvýhodnění rodiči náleží za celé zdanovací období, nebot v tomtéž roce dítě pokračuje ve studiu na VŠ. /Forma studia na VŠ není podstatná/." Zdá se mi to neuvěřitelné , když si dítě již vydělává abych měla nárok na dan.zvýhodnění. Nebo se mýlím. Prosím o vaše erudované názory. Sima