Sleva na studenta komb.studia VŠ.

• (neregistrovaný)

18. 6. 2008 9:28

Proslím zainteresované lidičky. Moje dcera 22 let studentka kombinovaného bakal. studia VŠ pracuje na hlavní pracovní poměr.Co jsem vyčetla z moudrých knih/abeceda mzdové účetní 2008/
    definice soustavné přípravy na bud.povolání řeší §12 zák.č.117/1995 Sb.......za soustavnou přípravu na bud.povolání se nepovažuje---studium dálkové,večerní,distanční a kombinované na středních školách, je-li dítě v době takového studia výdělečně činné,nebo má-li nárok na podporu v nezaměstnanosti.
    Myslím si tedy, že pouze takové studium na středních školách- se nepovažuje- z čehož mi vyplývá , že forma studia na VŠ není podstatná. Proto se vás ptám, zda si také myslíte, že má nárok ve svém zaměstnání na slevu na studenta ve výši 335,-měsíčně????
    Dále se chci zeptat zda mám jako matka nárok na danové zvýhodnění 890,- na dceru./dle Abecedy mzdové účetní 2008/ cituji:příklad ze str.234 "Vyživované dítě poplatníka vykonalo matur.zk. a nastoupilo do zaměstnaní / do 26 let/ dále se v záři stalo studentem VŠ a nadále pracuje. Danové zvýhodnění rodiči náleží za celé zdanovací období, nebot v tomtéž roce dítě pokračuje ve studiu na VŠ. /Forma studia na VŠ není podstatná/." Zdá se mi to neuvěřitelné , když si dítě již vydělává abych měla nárok na dan.zvýhodnění. Nebo se mýlím. Prosím o vaše erudované názory. Sima

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).