Re: veřejné prostranství - specifikace
Protože mne to taky zajímalo, tak jsem Vám to našel, příště zkoušejte google, najde vše.
Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru (dle zákona č. 128/2000 Sb., hlava I, díl 4, § 28-34), ve znění pozdějších změn.
Ulice a ostatní veřejná prostranství jsou územními prvky a způsob jejich označování je vymezeno přímo vyhláškou MV ČR č. 326/2000 Sb., o způsobu označování ulic a ostatních veřejných prostranství názvy, o způsobu použití a umístění čísel, označení budov, o náležitostech ohlášení o přečíslování budov a o postupu a oznamování přidělení čísel a dokladech potřebných k přidělení čísel.
Název ulice a veřejných prostranství (dále UVP) je slovním prostorovým identifikátorem územního prvku ulice a veřejné prostranství, který je určen rozhodnutím obce. Je jedinečný v rámci obce a může být změněn.
Jednoznačný identifikátor ulice a veřejného prostranství je číselným vyjádřením územního prvku ulice a veřejné prostranství v rámci České republiky.
Správcem číselníku ulic a veřejných prostranství je Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Číselník ulic a veřejných prostranství je v METIS označen číslem 0066. Číselník UVP je provázán na číselník obcí (0043), číselník základních územních jednotek (0051), číselník dílových základních sídelních jednotek (0053).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2008 11:00
Dobrý den,
dokáže mi někdo poradit, co je to veřejné prostranství? Může to být i louka v majetku obce? Děkuji Ivana