Re: ukončení podn.-prodej zásob
Pokud nejste ekonomicky nebo jinak spřízněni, tak vám to moc napadnout nemůže. Ale vy si zvažte, jestli to nemůžete prodat někomu výhodněji. Příjme musíte zdanit, to ano, ale 10 000 bez 15 % je 8 500 a 100 000 bez 15% je 85 000, které by vám zůstaly... A to už máte slušné auto.
Re: ukončení podn.-prodej zásob
No, ekonomicky spřízněni - pomáhal mi s tímto podnikáním a teď si kvůli tomu založil s.r.o. Já chci své podnikání ukončit do nejdříve a tohle se mi zdá jako nejjednodušší a nejrychlejší cesta. Většinu peněz do toho vložil on, tak mi příjde nefér, aby to zboží znovu platil a na druhou stranu já mu ty peníze obratem dám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 6. 2008 23:40
Dobrý večer, chci ukončit podnikání (vedlejší činnost) - nemám na to čas. Mám ale na skladě zboží za cca 100tis. Kč. Známý má s.r.o. a tak mu ho můžu prodat. Co když mu ho prodám silně pod cenou? Že na tom prodělám. Třeba jen za 10tis.?? Můžu to tak udělat? Co na to může FU říct?