Re:jaké rozhodné období
Moc Vám děkuji.
Mám ještě dotaz-rozhodným obdobím bude rok 2006?Vypíšu tam čistý příjem zaměstnance za rok 2006?a co bonusy na dítě?
ale na formuláři je uvedeno že v období od 1.10.07-30.9.08 je rok 2006. také bych logicky vyplnila příjmy za rok 07,tak nevím.
Jak je to s bonusy,které měl vyplacené.Ty ještě musím odečíst z čisté mzdy,abych mu vyplnila čistý příjem bez bonusů?
Moc děkuji
Pokud mi přinese zaměstnanec formulář bez vyplněných kolonek za jaké období chce příjmy vyplnit, zda podával - nepodáva DP,vracím jim to, protože nejsem vědma - nekteří to mají na přídavky pozadu, nekteří už dopředu, někteří na bydlení - tam se vyplňují příjmy za čtvrletí, až to donesou, pak jim vyplním to, co požadují. Čistý příjem se uvádí bez bonusů - to si musíte zjistit, jak vám to počítá program, protože mně to už spočítá tak, že to jenom opíšu. Jinak u zaměstnaců, kteří si dělali daňové přiznání sami do kolonky a1) píšu: FÚ do b1) nemocenskou+OČR - jsme velká organizace.
v této době se potvrzují příjmy za r. 2007 (za r. 2006 chce potvrdit někdo, komu se v této době narodilo dítě)
pokud si podával daň.př. na FÚ (i společné zdanění), potom do ř.a1 napíšete přeplatek daně z r. 2006 (pokud jste prováděli RZD za r. 2006), pokud ho nemá, tak proškrtněte, ale nulu bych v žádném případě nepsala (já píšu někam do kolonky :podával daň.př. za r. 2006 + 2007 - nebo jen za r. 2007 - podle skutečnosti)
pokud by měl přeplatek na daň.bonusu, ten se neuvádí
pokud jste MO, tak mu nemoc. dávky má vyplnit OSSZ (ale to předpokládám - já vyplňuji VO, takže vyplňuji i ř. b)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 6. 2008 8:26
Dobrý den,prosím o pomoc.
Zaměstnanec mi přinesl k vyplnění Doklad o výši ročního příjmu-přídavky na dítě.Tiskopis je vypsán na jeho manželku,která tuším byla na MD.Můj dotaz zní,do které kolonky mám vyplnit výši přijmů manžela?
Formulář jsem pročítala,a myslím si,že by měl donést nový formulář vypsaný na jeho jméno a pak až budu moc vyplnit jeho čisté příjmy za rok 2007.Nikdy jsem nic takového nevyplňovala,tak prosím zkušené účetní o pomoc a vysvětlení.
děkuji