Re: Obbdobí, za které je odměna
Váš vedoucí asi mzdám moc nerozumí, protože kdyby měl zpracovávat mzdy on, tak by to zavrhl ihned na začátku
neumím si představit, jak budete kontrolovat FPD (případně příplatky za přesčas apod.), vždyť to bude hrozně nepřehledné i pro zam-ce, jak s VZ SP pro výpočet nemoc. dávek? vždyť se v tom nikdo nevyzná - Vy ani kontroly
a na konci roku - to chce pan vedoucí provést jak? 26.-31.12., že byste zaplatili v lednu? když někdo skončí poslední den v měsíci, tak mu to vyplatíte následující měsíc - tj. bez nároku na odpočet na daň,protože má již podepsané daň.prohl. někde jinde?
to si v tom uděláte takový guláš, že bych to rozmotávat nechtěla
tak zkuste argumentovat tím, že by byly špatně spočítané např. nemocenské
otázkou také je, kdy máte výplatní termín - jak stihnete mzdy zpracovat
vůbec Vám tu situaci nezávidím (to změnilo vedení firmy termín výplat a nikdo se Vás - popř.vedoucí MÚ - nezeptal, jak to budete stíhat, zda nebudou nějaké problémy?)
Ale jo, právě teď se ptají :-) U nás je to trochu složitější s tím zpracováním výplat DPP a DPČ. Je to dost časově náročné, jedná se o velké množství lidí. Já jim vyjmenuji víc důvodů a nebudu to hledat nikde v zákonech, snad se s tím spokojí. Ale docela by mě to zajímalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 6. 2008 11:37
Dobrý den, zaměstnavatel po mě chce, abych z důvodu posunutí výplatního termínu směrem dopředu brala podklady pro mzdy pouze do 25.tého v měsíci a zbytek vyplácela až jako hrubou mzdu za další měsíc. Je to možné takto dělat, není to v rozporu s nějakým zákonem? Spíš bych chtěla najít nějaký paragraf, abych zdůvodnila, proč to možné není. Nelíbí se mi to hlavně z praktických důvodů (potvrzení např. na ÚP apod.), jedná se o dohody o provedení práce ale i o dohody o pracovní činnosti (ne HPP). Můžete mi, prosím, někdo poradit?