Přefakturace el.energie za rok 2007

• (neregistrovaný)

19. 6. 2008 14:34

Dnes mi došla faktura za el.energii za období 1.4.2007-21.4.2008 - jedná se o elektroměr který je v našem vedlejším likusáku, nevěděla jsem o něm a ani v účetnictví jsem žádnou fakturaci nenašla, protože odběrné místo není evidované na nás, ale na E.On a netuším, jak se to platilo dřív. (jsem ve firmě teprve od srpna 2007)
    Na faktuře je napsané zdanitelné plnění 26.5.2008. Je zde napsáno, že jde o přefakturaci el.energie.
    Poradí mi někdo, kam zaúčtovat tyto náklady za rok 2007, jedná se o poměrně vysokou částku, nebo to musím dát do nedaňových nákladů? Dohadnou položku samozřejmě nemám,protože jsem netušila, že tam nějaký elektroměr je a až letos se ozvali z E.Onu, že to máme zaplatit. Oficiálně je odběrné místo na E.On, ale el.energii jsme odebrali

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2008 8:31

jana (neregistrovaný)

Re: přefakturace el.energie za rok 2007
      Částku, která přísluší roku 2007 bych účtovala jako nedaňový náklad a podala na ní dodatečné daňové přiznání za rok 2007 částku na rok 2008 bych účtovala do běžných nákladů roku. Pokud Vám Váš firemní energetik nebo někdo kdo má podpisové právo ověřovat tyto náklady podepíše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).