Re: Rodič. dovolená - živnost
A můžu kromě toho všeho ještě pracovat na dohody o PP a PČ? A můžu mít podepsané vždy u jedné z těch dohod prohlášení? Jde o to, že od ledna do června jsem na dohody byla u jednoho zaměstnavatele (s prohlášením do 06/08) a od 06/08 budu mít dohodu u jiného zaměstnavatele (tam bych podepsala prohl. na zbytek roku). A k tomu občas něco na živnosťák. Je v tom nějaký problém nebo něco, na co bych si měla dát pozor? Díky.
Re: Rodič. dovolená - živnost
Můžete to tak udělat. Ale nesmíte mít podepsané Prohlášení v červnu u obou zaměstnavatelů současně, podepsané ho můžete míít jen u jednoho.. Jinak u jednoho zaměstnavatele dvě dohody i Prohlášení současně mít můžete.Až budete podávat přiznání k dani,
budete zúčtovávat k tomu i příjmy a zálohy daní z těchto dohod.
Do přehledů o pojistném OSVČ se DPČ zahrnovat nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 6. 2008 10:11
Dobrý den,
mám roční dítě, pobírám rodičovský příspěvek. K tomu si částečně přivydělávám na dohodu o PP. Nyní si chci udělat živnostenský list. Co všechno s tím dalšího souvisí, kam všude to musím nahlásit, kde se přihlásit. Na FÚ jsem byla, na OSSZ jsem se taky ohlásila. Mám zajít i na VZP? Budu muset platit pojištění? Předem díky, nemám v těhle otázkách jasno. K