Re: PayPal - zahraniční daňový doklad
Předpokládám, že dodavatel zboží/služby/software ze zahraničí vám posílá jakýsi doklad/fakturu aspoň elektronicky? Když jsem si kupovala něco ze zahraničí (nejčastějí software), vždy mi dodavatel zaslal fakturu elektronicky, tu jsem si vytiskla a podepsala. K tomu jsem přiložila potvrzení o zaplacení přes PayPal a bylo to :-)
Zpravidla nakupujeme od soukromých osob (přes eBay), takže mám potom právě jen doklad o zaplacení z PayPal. Žádnou fakturu... Jedná se o vesměs použité zboží. A právě u takového zboží mimo jiné zákon vyžaduje identifikaci dodavatele...
I tak, díky moc za odpověď. :-)
Hmm, v takovém případě bych si třeba vytiskla stránku se zbožím nebo emaily, které si s prodávajícím vyměníte atd. - zkrátka abych měla co nejvíce dokladů k té platbě.
>>
>>>Předpokládám, že dodavatel zboží/služby/software ze
>>>zahraničí vám posílá jakýsi doklad/fakturu aspoň
>>>elektronicky? Když jsem si kupovala něco ze zahraničí
>>>(nejčastějí software), vždy mi dodavatel zaslal
>>>fakturu
>>>elektronicky, tu jsem si vytiskla a podepsala. K tomu
>>>jsem
>>>přiložila potvrzení o zaplacení přes PayPal a bylo to
>>>:-)
>>
>>Zpravidla nakupujeme od soukromých osob (přes eBay),
>>takže mám potom právě jen doklad o zaplacení z
>>PayPal.
>>Žádnou fakturu... Jedná se o vesměs použité zboží. A
>>právě u takového zboží mimo jiné zákon vyžaduje
>>identifikaci dodavatele...
>>I tak, díky moc za odpověď. :-)
Díky moc za reakce :-)
>
>Hmm, v takovém případě bych si třeba vytiskla stránku
>se zbožím nebo emaily, které si s prodávajícím
>vyměníte atd. - zkrátka abych měla co nejvíce dokladů k té
>platbě.
Zajímalo by mě, jestli už naši úředníci aspoň pasivně rozumí anglicky, nebo je nutné každou zahraniční fakturu a dodací listy soudně překládat do češtiny... Říkám si, že u malých částek se to ani nevyplatí, protože cena překladu je vyšší než koupené zboží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 6. 2008 13:12
Zdravíčko, chci se zeptat, zda je uznatelný doklad z paypal služby. Mám zřízený účet u Paypal, a chci přes tuto službu platit zboží, které budu pořizovat v zahraničí. Budu mít ale k dispozici jen doklad o zaplacení zboží právě přes Paypal, a v angličtině. Netuším, zda je to pro české úřady dostačující, jestli je to vůbec možné a případně co víc bych pro absolutní legalizaci těchto plateb mohl udělat. Předem moc děkuju za odpověď. Majkie