Re: platba předem
>Dobrý den,
>
>prosím, můžete mi někdo poradit, jak s následujícím
>případem ?
>
>vedeme účetnictví
>náš zákazník vede DE
>
>zákazník u nás objednal zboží, které bude dodáno až v
>srpnu.
>Od by ale od nás potřeboval fakturu již teď. Něco jako
>platbu předem, ale aby si mohl uplatnit DPH. Zálohová
>faktura mu ale
>nepomůže.
>
>Máte někdo radu nebo zkušenost, jak se to dá udělat,
>abychom mu vyhověli, ale zároveň aby bylo vše účetně v
>pořádku ?
>
Vystavte mu proforma fakturu, která je i s DPH. Pokud mu dáte splatnost až v srpnu má čas do té toby jí zaplatit a vy potom vystavíte fakturu, kterou zaúčtujete
>Děkuji,
>Jana
Tak v tomto případě si myslím, že mu to k ničemu nepomůže. Ale i tak mu můžete vystavit proforma fakturu bez DPH a po zaplacení vystavit se zbožím normální fa. Nevidím ale důvod proč chce fa, když zboží dostane až v srpnu. On Vám zaplatí zboží ještě před dodávkou?
Právě že chce zaplatit co nejdřív i když ví, že zboží dostane až v srpnu. Nevím z jakého přesně důvodu, ale potřebuje zaplatit.
Jsem z toho zmatená. Ale hlavně chci, abych to měla v pořádku já.
Já mu klidně tu proformu vystavím, nevadí mi, když nám dřív zaplatí, ale nechci udělat chybu jen proto, abych mu vyhověla.
zálohovou fakturu NEÚČTUJETE!!!!! A to, že je na zálohové faktuře rozepsáno DPH ještě neznamená, že si to odběratel může zahrnout do přiznání DPH, jelikož zálohová faktura není dańovým dokladem. Uvádí se proto, aby odběratel věděl, kolik bude platit a kolik činí DPH. Klasický dańový doklad pak také musíte vystavit.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 6. 2008 9:36
Dobrý den,
prosím, můžete mi někdo poradit, jak s následujícím případem ?
vedeme účetnictví
náš zákazník vede DE
zákazník u nás objednal zboží, které bude dodáno až v srpnu.
Od by ale od nás potřeboval fakturu již teď. Něco jako platbu předem, ale aby si mohl uplatnit DPH. Zálohová faktura mu ale
nepomůže.
Máte někdo radu nebo zkušenost, jak se to dá udělat, abychom mu vyhověli, ale zároveň aby bylo vše účetně v pořádku ?
Děkuji,
Jana