Re: Zahraniční stravné + vyúčtování -kur
V obou případech použijete kurz ČNB, který používáte dle směrnice.
Kurz ČNB platný v den nástupu cesty nebo v den poskytnutí zálohy použijete pouze v případě, kdy zaměstnanci doplácíte nebo zaměstnanec vrací přeplatek zálohy v Kč. Pokud doplácíte (dle dohody se zaměstnancem) v zahraniční měně, nebo zaměstnanec vrací měnu, kterou obdržel jako zálohu, použijete kurz ČNB, který je pro vás platný v den vyúčtování podle vnitřní směrnice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 6. 2008 20:16
Dobrý den,
měla bych dva dotazy:
1- pokud vznikne vůči zaměstnanci doplatek na zahraniční stravné - vyplácím jej v cizí měně. A přepočtu tím kurzem, jakým jsem mu poskytla záloha na tu danou PC.
2 - když se zaměstnanec vrátí, předá mi vyúčtování PC. Já vemu veškeré doklady, které mi předá a do účetnictví je přepočítávám kurzem toho dne, kdy mi vyúčtování předá. Je to dobře nebo musím i u těchto dokladů dát kurz toho dne kdy dostal zálohu. V tomhle se motám.
Díky