Re: Podpůrčí doba - po přiznání PID
Podpůrčí doba poživatele plného invalidního důchodu trvá 81 kalendářních dnů v roce, váš zaměstnanec je bohužel vyčerpal dřív než mu byl důchod přiznán, takže letos nárok na nemocenské už mít nebude. Bude-li nemocen, zameškaná doba bude omluvená, ale neplacená.
Re: Podpůrčí doba - po přiznání PID
Omlouvám se - máte pravdu, Jiřinko, a já jsem idiot. Já jsem to zmotala dohromady s jiným problémem - a to je to, že se musí přihlížet i k nemocem rok zpátky, aby se celkově nepřekročil rok. Takže opravuji: Podpůrčí doba u důchodců trvá 81 dnů ode dne přiznání důchodu, ale může být i kratší v případě, že by ke dni počátku nemoci už bylo z podpůrčího roku vyčerpáno třeba 300 dnů - pak by mohl prostonat už jen 65. Dík za opravu, příště si dám pozor, než budu radit druhým (možná :-))...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 6. 2008 9:28
Jak se počítá podpůrčí doba, když:
14.1. - 6. 6. 2008 nemoc; od 14.6. přiznán PID. Jak je to s podpůrčí dobou, když bude znovu nemocný?
Do doby přiznání PID vyčerpal asi 180 dnů i s nemocemi v minulém roce. Nyní chodí do práce, ale ještě půjde na další operaci, tak si nejsem jistá, kolik ještě může čerpat dnů.
Díky!