Re: Jak zaúčtovat dopravné?
Ale tím si snížím výnos. A na dopravu nebudu mít žádný náklad. A navíc nevím jestli mi ti lidi ten dobropis potvrdí pro odpočet DPH. Objednali si knížku přes net. Předpokládám, že od nich podpis nedostanu. Zvlášť, když jsme jim už ty peníze poslali.
Jejda, tak teď opravdu nevím :-( Monika
Re: Jak zaúčtovat dopravné?
podle Vašeho řešení si odvod DPH taky nesnížíte, takže bych to neřešila. Účetně správnější je určitě dobropis. Myslím, že DPH za dopravné nebude tak vysoké, že by jste tím, že Vám odběratel nepotvrdí dobropis utrpěli škodu...nebo se mýlým? Kolik činilo dopravné? 100 Kč + 19 Kč ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2008 11:58
Dobrý den, nevím si rady s účtováním tohoto případu.
Zaslali jsme zboží dobírkou zákazníkovi. Částka dobírky obsahovala dle faktury částku za zboží a částku za dopravu. Přepravní firma však od zákazníka vybrala dopravné zvlášť navíc. Tudíž jsem zákazníkovi dopravné vrátily, jelikož ho zaplatil 2x (v dobírkce a přepravní firmě). Jak mám situaci účtovat... napadá mě následující:
Faktura vydaná zákazníkovi
zboží........... 311/604
doprava....... 311/604
DPH z ceny... 311/343
Firma nám dopravné účtovat jak obvykle nebude, pže jej vybrala. A my zákazníkům dopravné vrátili.
Máme kopie dokladů od zákazníků, že přepravní firmě dopravné navíc zaplatili. Můžu na základě těchto dokladů účtovat v interních dokladech?
Doklad že zákazník uhradil dopravné..... 518/325
Vratka dopravného zákazníkovi...... 325/221
Nevím, jestli je to dobře. Monika